21604  17. 1. 2011 20:25:14 - KMEA

Potrebujem nutne schudnúť

Dobrý deň,
potrebujem nutne schudnut uz len v tom, že sa mi robia strie na celom tele a aj preto lebo som strasne tucny na svoj vek. Mam 13 rokov meriam 165cm a VAZIM 86 KG!!! Nemozte mi poradit ako schudnut, lebo s cvičenim neni problém aj dosť chodím aj bezim a vôbec nejdem dole prosim poradte

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
V prvom rade si musíte upraviť stravu. To je základ!!! Žiadnu diétu však nedoporučujem a vo vašom veku už vôbec NIE! Stačí ak budete jesť tie správne a hlavne nízkokalorické potraviny, vylúčite cestoviny, ryžu, sladkosti, sladké nápoje, vyprážané jedlá. Treba si počítať príjem kalórií. Existujú na to tabuľky, aby ste vedel koľko za deň môžete prijať kalórií a v akých potravinách. http://www.lucy.cz snáď vám to pomôže, alebo ak to nezvládnete sám, nebolo na škodu poradiť sa s odborníkom/ diétológom!

Komentáře uživatelů ...

21. 1. 2011 12:25:26
BMI = 31,6, ve 13 letech, to je opravdu šílené. Jestli to nejde cvičením ani úpravou jídelníčku (neuvedl jsi, kolik toho sníš, v tvém věku by se ale němělo příliš omezovat množství stravy, spíš upravit skladbu), musíš se o tom poradit s lékařem. Bez odborné pomoci to asi nepůjce. Napřed se poraď se svým dětským lékařem, on ti doporučí, ke kterému odborníkovi máš jít - dietologovi, endokrinologovi atd.
21. 1. 2011 14:22:46
No tak rano mam : Vajicko s chlebom alebo Bebe dobre rano Na obed chodim do skoly.... A potom doma si dam nieco lahke uz som obmedzil sladkosti a vela tuku a po 5 uz nejem
23. 1. 2011 9:43:02
Jestli máš opravdu jídelníček, jak píšeš (a mezi tím žádné mlsání a přikusování!!!), jestli obědváš ve škole (z toho se moc neztloustne :D), jestli máš i dost pohybu, jak píšeš, tak už teda opravdu nevím, kde se ten tuk bere. Tady může poradit jedině lékař. Nejspíš endokrinolog, protože mám obavy, že to je záležitost hormonální. Ale napřed se poraď s tím dětským lékařem.