21693  20. 1. 2011 21:50:30 - acydurka

Čůrání, syn má 4 roky

Dobrý deň, máme 4 letého syna.
Od miminka celkem bezproblémové dítko. Docela rychle se na učil chodit na nočník. Z nočníku pak přešel na záchodovou místu kde u čůrání nestál,ale seděl. Bohužel mu to zůstalo dodnes. Když se má vyčůrat ve stoje pláče u toho a nic nevytlačí ikdyž to vypadá, že se snaží. Dokáže stát u mísy dlouho a nevyčůra,ale jak se posadí okamžitě to jde. A nejhorší je to venku. Musí se vzít do náruče jako holčička. Nepřipadá mi to normální. Ráda bych věděla jestli je to nějaký psychologický problém? Máme se obrátit na dětskou lékařku? nebo vše přejde samo? Děkuji Vám mnohokrát za odpověď, Petra

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Asi má len nejaký blok, ale nie je nutné to podľa mňa nejak siliť a riešiť. Nech chodí vonku na toaletu s otcom, aby videl, že muži môžu močiť aj po stojačky a nepotrebujú asistenciu. Do ničoho ho nenúťte, ono to časom príde aj samo a výhodu močiť po stojačky objaví aj sám, keď bude starší.

Komentáře uživatelů ...

21. 1. 2011 7:43:57
A v čom vidíte problém? Nechajte ho. Nie je to úplne ako u ostatných ale to predsa nie je predpis že musí pri tom stáť. To si len mužské pokolenie uľahčilo, pretože je to pre nich jednoduchšie. Naviac je veľa mužov, ktorí s takýmto spôsobom majú mierny psychický problém - nemusí to byť jeho prípad, ( nevymočia sa na verejnosti )ale môže byť keď ho do toho budete tlačiť. Nechajte ho. Verím, že príde na to ako to je jednoduchšie. Život ho presvedčí.
21. 1. 2011 12:14:52
Problém to je, protože brzy půjde do školky, pak do školy, a je tedy potřeba, aby uměl močil jako ostatní chlapci. Je to psychická blokace - já jsem zamlada taky trpěl tím komplexem, že jsem se nemohl vymočit, když na mne někdo koukal. Zkuste to s ním třeba ráno po probuzení, když má plný močový měchýř a nutkání je velké. Třeba to půjde samo a tím se to naučí.
21. 1. 2011 13:00:14
Problém to bude ak to psychické ho rázu. Podľa toho čo píše p. Petra zatiaľ to na to nevyzerá. Ide skôr o to chlapca k tomu pomaly nenútene priviesť. Proste má dôvod prečo to nerobí. Možná ma slabý príklad.( Poznám dospelého muža, ktorý si k tomu tiež radšej sadne a nemá problém sa vymočiť niekde inde. )
21. 1. 2011 13:39:21
Dobrý den, do školky už chodí a chodí čůrat normálně na záchod, tam zatím není problém, horší bude až pujdou třeba na vycházku a bude se mu chtít čůrat, s tím jestli čůrá na veřejnosti mu problém nedělá, jen si proste musí čapnout nebo se musí vzít do ruk jako u holky, zkoušeli jsme i ráno s tím čůráním, jenže nic jen pláč a že chce čůrat jako holka..., ale jak se posadí tak hned čůral, jinak jsme zkoušeli že šel na zachod s tatínkem se starším bráškou, ale on nic, chce proste čurat jak holka....
21. 1. 2011 19:20:05
Má ešte len 4 roky, veľa sa môže zmeniť kým pôjde do koly. Skúste prestať ho na to upozorňovať, nevšímať si to. Možná tým, že ho začnete REŠPEKTOVAŤ príde na to sám aké to má výhody stáť. Proste ho nechajte. Nech sám rozhodne a verím, že sa to stane.
21. 1. 2011 20:55:34
Děkuji Vám za odpověď, moc jste mě uklidnila, děkuji Petra

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí