21695  20. 1. 2011 22:14:04 - beky19

Prejedanie sa!

Dobrý deň,
mam problem s prejedaním sa. Zacalo to tak ze som strasne tuzila schudnut zacala som drzat hladovky a moj denny prijem bol jeden jogurt a 2kavy, no potom som si povedala ze chcem byt zdrava a tak som zacala jest a dosť nekontrolovane po mojom uspechu som pribrala 7kil naspät. Vsetci mi hovoria ako som pribrala tak som opät zacala chudnut ale teraz to uz nezvladam bud drzim hladovku alebo sa prejedam. Chcela by som sa stravovat pravidelne ale proste to nedokazem moj mozog je ako zablokovany a ešte k tomu sa citim ako balon. Nikdy mi nebolo horsie ako teraz no co je najhorsie ked sa prejem tak ide obcas aj vracat ale nie vzdy uz neviem ako si mam dat so sebou rady. Moja vyska je 165cm a vaha 56kg co sice nie je vela ale moja chorá hlava si nedokaze uvedomit ze stacilo a stale si len nadavam ake som tlste prasa a podobne. Prosím poradte co robit som odhodlana to zvladnut :)

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Hladovkou, a opětovným přibráním, jste si rozhoupala váhu a zejména zpomalila metabolismus. Máte opravdu hezkou váhu a výhledově ji můžete mít podobnou trvale, když si stanovíte dlouhodobý cíl: stabilizovat stravování ("zrychlit" opět spalování). Za ním si ale musíte vytrvale jít a výsledek Vás odmění, budete mít svoji hezkou váhu a jídlo nebudete muset řešit. Budete jíst pro pocit hladu a nebude třeba ani víc, ani míň, než co Vám stačí. Protože se již u Vás objevilo i zvracení, určitě Vám doporučuji vyhledat pomoc odborníka, psychologa. S ním vše zvládnete snáze. Měla byste pak postupovat ve dvou fázích, nejdříve zmapovat přejídání samotné a pak si stravu cíleně plánovat. Existuje také šikovná svépomocná příručka "Mentální bulimie a záchvatovité přejídání": http://www.anabell.cz/index.php/knihovna-a-prodejna-literatury/71-mentalni-bulimie-a-zachvatovite-prejidani. Z ní načerpáte užitečné informace. Pro pomoc si ale určitě zajděte k odborníkovi.

Komentáře uživatelů ...

21. 1. 2011 15:15:41
co by som ja dal za vasu vahu :D
23. 1. 2011 10:28:33
na svou vysku jsi normalni, ale dej sem fotku. mozna jsi anorekticka a nevis o tom.ted teda jeste bulimicka. jinak JOJO efekt je previt.ale opravdu 56 kg je super.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy