21710  21. 1. 2011 14:51:02 - petta

Frekvence stykú klesla

Vážená poradno,
jsem s přítelem cca 18 měsíců a z toho 15 měsíců spolu bydlíme. V první fázi bylo vše ok, ale cca od léta (srpen) řešíme problém s nechutí na sex. Je pravda, že přítel je velmi pracovně vytížený, pracujeme v jedné malé společnosti, takže vím, že v tom žádná jiná žena být nemůže. Přítelova nepsaná pracovní doba je cca 10 - 11 hodin denně. Dříve jsme měli sex 2 - 3x týdně, od srpna se frekvence začala snižovat a nyní je to cca 1x za 14 dní a to ještě musím přítele "nutit" já. Říká, že mě miluje, že ho přitahuji, že jinou nechce, jen je unavený a vystresovaný, má toho v práci moc a nemá na to náladu. Bohužel za poslední 2 měsíce se to ještě zhoršilo, začal mít problémy s erekcí. Než se mu penis ztopoří, trvá to déle něž dříve a občas i v polovině styku "změkne", takže se ani nedá dál pokračovat, což mu pak dává psychický problém, že selhal a četnost styku je slabší a slabší.
Myslím si, že své dělá i psychika, ale já mám spíš strach o jeho zdraví. Četla jsem pár článků a nejradši bych ho viděla u lékaře, ale moc se na to netváří. Mohli byste mi prosím napsat Váš názor na věc?

Předem děkuji

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Pracovní vytížení, stres a dlouhá pracovní doba vám s chutí na sex udělají opravdu hodně. Pokud erekce nastupuje později a dostaví se částečně v průběhu soulože, možná bych problém zatím ještě nenazývala "problémem s erekcí". Spíše může svědčit práve o tom, že parter není na sex naladěný, že je psychicky vyčerpaný z práce. Počítejte s tím, že zhoršená erekce může být pro Vašeho přítele dalším zdrojem stresu. Přechodně tedy zkuste určitě frekvenci snížit, v přístupu "odlehčete", když sex bude, bude, když nebude, nebude, můžete více zkusit zjistit, co jeho vzrušuje, můžete ho zkusit svést na jiném místě v bytě, nebo jen k variantě "rychlovky", pakliž jste schopna se na ni naladit. Rychlovka má tu výhodu, že je pro partnera energeticky přecejen o něco méně náročná. Ještě k vyšemu komentáři, ve 32 letech už je muž sexuálně obhužel mírně "za zenitem". Vrchol sexuální aktivity je popisován kolem 25 roku věku.

Komentáře uživatelů ...

23. 1. 2011 10:12:03
důležitá je upřímnost, opravdu vás miluje? nebo už ten vztah opadl. teď je otázka proč. asi je opravdu vytížený a unavený. nebo pracujete spolu v jednom mistě? jak se k sobě chováte? někdy je sex.abstinence dobrá. někdy raději k lékaři.
petta
24. 1. 2011 10:46:29
Přesně tak, pracujeme spolu v jedné firmě.
24. 1. 2011 13:14:51
Jestli se vidíte 24h denně, tak i v tom by mohl být problém. Kdyby jste pracovali každý někde jinde, pak by jste si doma byli vzácnější a možná by byla i větší chuť na sex.
24. 1. 2011 14:11:01
Naštěstí se nevidíme celý den, každý sedíme v jiném patře. Tu chut až tak neřeším, spíš mi dělá starosti nedostatečná erekce. Ve 32 letech je muž v nejlepším věku, tak si říkám, abychom něco neprošvihli

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy