21721  21. 1. 2011 20:50:35 - gedzitka

Únava, problém usnout

Dobrý den,
už delší dobu mám problém s tím, že jsem hodně unavená. Snažím se chodit spát pravidelně a alespoń 8 hodin denně, často i pár hodin přez den. Večer mi dělá problém usnout, i když jsem velmi unavená. Také mě často bolí svaly, hlavně stehna. Často se zadýchávám, nádech je bolestivý.
Dětský lékař mi vzal odběry krve, ty ukázaly vysoké hodnoty na štítnou žlázu. Beru letrox 25. Ani po úžívání nenastala změna (úžívám ho už cca 2 měsíce). Při pravidelné kontrole mne poslali na kardiologii, ale tam také nezjistily nic závažného, pouze občasný nepravidelný tlukot srdce.
Prosím poraďte mi, jak můžu tyto problémy odstranit, je velmi nepříjemné být pořád unavená. Děkuji mnohokrát.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Robíte veľkú chybu! Cez deň by ste spávať nemala! Potom niet divu, že v noci máte so spánkom problém. Problémy s dýchaním ako aj bolesti svalov je nutné odborne vyšetriť, či to nie je prejavom nejakej choroby a poprípade toto podozrenie vylúčiť. Človek unavený je aj z nedostatku železa a slabého krvného obrazu. V tomto prípade postačí zvýšiť príjem železa buď stravou, alebo liekmi. Osobne si však si myslím, že váš problém je v tom, že sa liečite na štítnu žľazu a toto sú len symptómy jeho ochorenia: Skúste si prečítať niečo o chorobách štítnej žľazy a bolesť svalov, únavu a poruchy spánku patria medzi jej hlavné príznaky.

Komentáře uživatelů ...

6. 2. 2011 17:03:29
Děkuji moc za radu. Už se snažím nespat přez den, abych večer mohla spát. Četla jsem si různé články o štítné žláze, ale jak je možné, že symptomy přetvávají, když beru léky?
Kacenka [Porodní asistentka]
6. 2. 2011 19:17:52
Ja sa tiež liečim na štítnu žľazu už pomaly 3 rok a svaly ma bolia stále, únava je už na ústupe. Veľa musíš pre seba robiť aj ty. Upraviť si stravu, pohybovať sa na čerstvom vzduchu, nestresovať sa a dopriať si odpočinok a relaxovať.