2181  4. 5. 2009 11:00:49

Ovulačné testy a bazálna teplota

Dobrý deň, potrebovala by som jednu technickú radu. Mám ovuláciu 21 deň cyklu( pravidelne), tento mesiac pre potvrdenie som si robila už od 18. dňa ovulačné testy, na ktorých mi vyšlo, že ovulácia prebehla v 19. deň, následne 20. deň už test neukazoval dve čiarky a na 21. deň mi vôbec nestúpla teplota, teraz neviem, či a kedy vôbec prebehla ovulácia. Podľa hlienu by zodpovedal ten 19. deň ale teplota sa nezvýšila. Prebehla teda ovulácia alebo nie, test ukazuje inak ako bazálna teplota a hlien sa zhodoval s testom. Ale teplota by mi mala už stúpnuť 21. deň ak prebehla ovulácia, nie? Je možné že išlo o anovulačný cyklus? Aj keď test sa ukázal pozitívny a hlien tomu zodpovedal? Ďakujem za odpoveď. Pekný deň

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Meranie Bazálnej teploty je veľmi nespoľahlivá metóda a skôr by som sa spoliehala na výsledok ovulačného testu. Keby k ovulácii nedošlo, tak by bol stále test negatívny. Pozrite si stránku http://www.tehotenska-kalkulacka.esvet.eu/ tam o tom pomerne podrobne píšem. Či dochádza k ovulácií na 100% zistí až vyšetrenie u lekára. Volá sa to folikulometria a je to ultrazvukové vyšetrenie, pri ktorom sa sleduje dozrievanie vajíčka a jeho následné uvoľnenie.

Komentáře uživatelů ...

5. 5. 2009 13:14:41
A ešte by som sa chcela opýtať , nakolko mi teplota vobec nestupla ako po iné mesiace(mám pravidelný cyklus)znamená to že ovulácia neprebehla? Testy zachytávaju len ten den ked je uvolnenie vajíčka? pretože mne ten den vyšiel test pozitívne a na druhý den už bez druhej čiarky. Dakujem za odpoved.
Kacenka [Porodní asistentka]
7. 5. 2009 22:21:24
Test nám ukazuje, kedy prebehla ovulácia. Aspoň by mal. V návode a popise v ovulačných testoch je to tak uvádzané.
24. 6. 2011 14:21:25
ak sa na ovulacnom teste ukázu dve silne čiarky, ovulacia prebehne do 24-48 hodín.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk