22094  3. 2. 2011 12:14:21 - marcina

Jídlo do ní nedostanu

Dobrý den,
mám 17ti měsíční dcerku a ve svém věku váží 8.2 kg.Nechce jíst,jen pije.Za den vypije i 1,5 až 2 litry. Je dosti živá,takže mi i plno lidí říká,že svou aktivitou spaluje mnoho tuků a proto se nemůžu divit, že je tak hubená,ale mě se to přeso nelíbí. Je problém do ní dostat pár lžic jídla, raději se cpe křupkami a tyčinkami. Sunar jí dávám jen před spaním,toho vypije 120 ml.Dětská obvodní doktorka se nad tím nějak nepozastavuje. Příští týden máme jít na preventivní prohlídku a chtěla bych jí poprosit, jestli by jí neudělala krevní testy,zda třeba není chudokrevná, nebo nějak nemocná. Chtěla bych znát váš názor. Děkuji Marcela J.

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
V sedmnácti měsících by měla vážit nejméně o dva kilogramy více. Pokud nejí a má tolik pohybu, kolik píšete, tak má pravděpodobně větší výdej energie než příjem. Pije sladké tekutiny nebo džusy? Pokud ano, může ji to zasytit natolik, že nemá hlad.

Jídlo zkuste zakomponovat do hry, v obchodech se dají sehnat "zvířátkové" sušenky. Vysvětlujte, že i panenky potřebují jíst, motivujte k jídlu.

Komentáře uživatelů ...

8. 2. 2011 23:03:08
ja by som len chcela podotknut ze nasa tiez zle papa ked sa jed cez den davaju rozne chrumky a ine "somarinky" tak som to vyriesila tak ze pred jedenim aspon hodinu ziadne chrumky ani nic podobne a asi pol hodky ani pitie, mala sa potom riadne naje a zje mi cely obed. inak by nepojdla. za to ze spapala cely obed jej dam chrumkú do ruky. nie vzdy aby to nebolo pravidlo.. a sunar by ste mohla davat aj rano aj ked nie plnu davku ale napr. chlebik s maslom a zapit aspon 90 ml alebo aj 120 ml sunarom. nespapa ani jogurt a ovocie? to by mala mat kazdy den..

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí