22203  6. 2. 2011 21:53:27 - jamillie

Pády při chůzi

Dobrý den,
mám takový problém s mým 16-ti měsíčním synem. Krátce po jeho narozeninách (říjen 2010) začal chodit. Poslední dobou se nám zdá, že hodně zhubl, ale zase vyrostl, nicméně poslední dobou u něj s rodinou sledujeme, že se jakoby "motá" při chůzi a často padá.
Kdyby spadl jen na zadek, ale on se většinou bouchne o něco do hlavy. Je to naše první dítě s přítelem, tak se obáváme abychom něco nezanedbali. Možná jsme zbytečně vyhoukaní, ale chtěli jsme se ujistit, jak se věci mají.
Přemýšlela jsem i o tom, zda to není ještě "nevychytanou" koordinací pohybu, nebo zmapováním terénu. A ještě jsem se chtěla zeptat zda je pravdivé to, co se říká, že by potom mohl být hloupý? Moc vám děkuju za odpověď, snad nejsme přehnaně opatrní. Děkuji!

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Nie, určite hlúpi z toho nebude. Samozrejme pokiaľ vidíte, že už padá, tak ho zachytíte. Jeho kordinácia bude ešte nejakú tu dobu tak trochu nemotorná a nevychytaná, tak tých pádov ešte pár bude. Preto ste tam vy, aby ste mnohým pádom zabránili. Ničoho sa báť nemusíte. každé dieťa aj vy samy, ste si týmto museli prejsť. Keď sa učíme chodiť, tak sa to bez pádov nezaobíde. Čím ďalej to bude lepšie a lepšie.

Komentáře uživatelů ...

7. 2. 2011 5:33:15
Správne ste to nazvala: "nevychytanou, koordinací pohybu, nebo zmapováním terénu". Bude to za pár dní v poriadku, nemajte strach. A hlúpy z toho nebude, to by sme boli všetci.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí