22253  8. 2. 2011 13:04:43 - sylvuska

Chce stále chovat, houpat a chodit

Dobrý den,
prosím o radu, máme 3 měsíčního chlapečka (o 5 týdnů narozeného dříve), který chce stále chovat a houpat. Pořídila jsem si na něj i šátek, poskakuju s ním na balonu, ale je to velice vyčerpávající! Navíc jsem měla veliké problémy v těhotenství, takže jsem ho celé přísně proležela, takže moje tělo je hned vyčerpané a nemohoucí.
Když je po jeho je spokojený a kouká, jakmile se zastavím pláče. Natož když ho položím ve chvíli je fialoví a ječí jako když ho na nože berou. Tak ho zvednu, chodím s ním a houpu ho a vše je dobré, zastavím se, že jednou rukou vyndám flašky s hrnce a ječí, rozejdu se začnu houpat a uklidní se. A tak se to u nás opakuje stále dokola. Navíc nechce k nikomu jinému než ke mne. Ani k manželovi ne u všech za chvíli pobekává a dělá smutné čumáky.
Dokonce to dělal i v noci, že se budil po 1-2 hod. a chtěl chovat a chodit (nestačilo mu když jsem ho objímala a ležela u něj a nebo, když mi spal na prsou). Ale to se vyřešilo na rady jiných maminek samostatným pokojíčkem. Má klid na spaní a teď vydrží spát 3 - 6 hodin v kuse.
Poraďte mi prosím jak ho odnaučit takovémuhle neustálému chování? Když chci aby neplakal tak ho unosím v šátku a sedím s ním na gauči a odpočívají aspoň nohy, ale pořád jsou v zápřehu záda. Jak mile odložím šátek do 5 min. nastane pláč. Vezmu šátek a je klid. A to dělá i na ruce, na té spí. Jak se položí pláče.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Tak to skúste presne tak ako ste to urobila v noci, týždeň/ dve to možno bude ešte s plačom, ale potom sa naučí. Kúpte si hojdacie kresielko a to bude bude nahrádzať vaše kolísanie a nosenie na rukách. Vždy keď začne plakať sa uistite, že je v poriadku, že si len plačom vydobýja vašu pozornosť. Musíte byť dôsledná a trpezlivá. Ako si dieťatko naučíte, tak ho budete mať. Keď sa niečo rozhodnete ukončiť, tak to musíte deň čo deň robiť rovnako, nie raz áno a raz nie, vtedy má dieťa z toho len chaos v hlavičke a plačom (keďže inak komunikovať nevie) si vašu pozornosť bude vydobýjať.

Komentáře uživatelů ...

9. 2. 2011 4:40:30
Nemôžete použiť podobný postup ako ste ho to odnaučili v noci? Inak sú len dve možnosti - vydržať a striedať sa i za cenu kriku. Alebo nechať kričať, až pochopí, ( a verte, že pochopí keď budete dôsledný )že iná možnosť nie je. Ak je zdravý i napriek hendikepu, že sa skôr narodil skúsil by som druhú možnosť.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí