22442  15. 2. 2011 20:33:18 - omantl

Očkování dítěte

Dobrý den!
Mám dotaz týkající se mého vnuka, který jako občan ČR žije v zahraničí. V současné době mu jsou 4 měsíce a měl by v 6 měsících podstoupit další očkování (6 in 1 = Diphtheria, Tetanus, Whooping Cough, Polio, Haemophilus Influenzae B, Hepatitis B,PCV = Pneumococcal Vaccine), ale tou dobou bude se svou matkou dlouhodobě v ČR. Dcera je totiž po operaci páteře a v rámci rekonvalescence bude "doma". Potřebuji zjistit, zda vnuk může toto očkování podstoupit i zde (bude mít pojištění, které mu to umožní), jen potřebuji zjistit, zda se v ČR podobné očkování aplikuje. Děkuji za odpověď.
O.Zezulková

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Očkování, které tu popisujete, je v České republice nazýváno Hexavakcína a je již čtvrtým rokem hrazena ze zdravotního pojištění. Pokud tedy Váš vnuk má v ČR zdravotní pojištění, neměl by být problém vakcínu mu aplikovat u některého pediatra po předchozí domluvě.

Dalším řešením může být zakoupení vakcíny v zahraničí a následně ji v šesti měsících naočkovat u některého z českých pediatrů. Tak dostane přesně tu vakcínu, kterou se očkování započalo. Jen musíte dávat pozor na uchování vakcíny, většinou se musí skladovat v suchém a chladném prostředí (v lednici).

Komentáře uživatelů ...

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí