22605  21. 2. 2011 12:35:27 - miau30

Spánok cez deň

Dobrý deň prajem,
syncek ma o dva tyzdne jeden rok a mam problem ako ho ukladat na denny spanok, dva su vela a jeden malo. Popisem to podrobnejsie. Rano vstava o siedmej alebo pol osmej. Prvy krat ho ukladam o tri a pol hodiny to znamena okol pol jedenastej az jedenastej. Je schopny prespat aj tri tri a pol hodiny a preto ho budim okolo pol jednej. Druhy krat je unaveny o styri hodiny, cize ukladam ho o pol piatej piatej a budim ho o siestej.
Nocny spanok zacina od tej desiatej pol jedenastej, spi so mnou na manzelskej posteli, ked spi cez den len raz, tak spi velmi nepokojne a nad ranom sa budi kazdu hodinu. Ked spi dva krat budi sa len raz na kojenie. Snazim sa ho cez den budit velmi jemne, hned ho dam na prsnik. Cez den spi v kociari. Bojim sa ci nerobim chybu. Prosim o radu. Dakujem. (babky mi nadavaju ze ho budim cez den). Este jeden postreh, ked spi len raz aj tak zaspava pomerne neskoro vecer, aj ked je unaveny.
Zuzana

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Chybu určitě neděláte, každé dítě je individuální a potřebuje něco jiného, proto nepomohou žádné univerzální rady. Zkuste syna po poledni nebudit, nechat ho vyspat, možná pak bude stačit jen jeden denní spánek. Pak bych ho ale dávala večer spát dříve než ve 22 hodin. Zaveďte synovi pravidelný režim, aby si zvykal.

Komentáře uživatelů ...

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí