23478  21. 3. 2011 15:59:50 - dodaa

Nepriberanie, spavosť, novorodenecká žltačka

Dobrý deň.
Potrebovala by som poradiť v dojčení.Máme dievčatko ,narodilo sa v 36 tt s váhou 2980 g (má 12 dní),má žltačku a je veľmi spavá.na kŕmenie je musím zvačša budiť a aj pri papaní zaspáva. Veľmi málo papá ,nechce si chytiť bradavku,tak to musím riešiť pomocou cumlíka s fľaše. Bradavky si myslím nemám ploché, pri prvom bábetku som dojčila úspešne jeden rok.
Bojím sa aby si na cumlík nezvykla a neskôr si vyžadovala cumlík pri kojení stále.Už sme museli dokrmovať aj s fľaše, mojim mliekom. Koľko trvá kým bilirubín klesne a máte voľaké rady ako to urýchliť? Pri prepúšťaní s nemocnice bola hodnota bilirubínu 214 a dnes pri opakovanom vyšetrení - odbere 240 :-( Snažíme sa ju slniť na slniečku ,cez zatvorené okno. Prosím poradte čo by sme ešte mali robiť aby sme neskončili v nemocnici alebo nás neodstavili od materského mlieka a bábetko pekne papalo a nespalo stále.
Moc dakujeme

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Jak často ji musíte budit ke krmení? Spavost je spojená i se žlouztenkou, takže jak se zlepší žloutenka, začne i miminko prospívat a přibírat na váze. A čím častěji budete kojit, tím rychleji se žloutenky zbavíte. To že je předčasně narozená má vliv na to, že žloutenka u ní přetrvává déle. Na světlo ji vystavujte co nejčastěji, to děláte správně :) Můžete dát ještě postýlku co nejblíž oknu. Zkuste si pořídit "kojící kloboučky", možná tohle miminku pomůže.

Komentáře uživatelů ...

23. 3. 2011 13:27:36
V noci ju budím každe tri hodiny a cez deň každé dve ale nie vždy.Sú situácie keď je hore každú hodinu a aj vtedy ju kŕmim,veď čím viac tým lepšie.Za týždeň pribrala len 60 g.Teraz sa mi zdá že je to troška lepšie,viac papá,tak snáď sa už rozbehla a nebude to len dočastné.Zajtra máme ésť znova na odber krvy,tak uvidíme.Klobúčiky som si už objednala,snáď pomôžu aj keď je to striedavé,niekedy sa pekne napapá aj bez neho.Denné svetlo stačí keď jej svieti len na tvár,samozrejme okrem slnenia na slniečku? Ďakujem pekne za rady
Petulle [Všeobecná sestra]
13. 4. 2011 7:47:01
Samozřejmě čím větší plocha kůže na sluníčku, tím rychlejší odbourávání žloutenky. Ale zase je samozřejmé že nemůžete nechat malou ležet nahatou. Takže ano, na tvář stačí :)

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí