2363  15. 5. 2009 14:12:17

Vynechaná antikoncepce rozházení cyklu

Dobrý den, zapomněla jsem si vzít dva prášky (sředa, čtvrtek), které jsem si vzala dnes (pátek) oba najednou, nic méně jsem dostala menstruaci. Zbývá mi ještě regulérnych 9 prášků a pak teprve jsem měla týden vynechávat. Chtěla jsem se zeptat, jak mám teď nejlépe postupovat. Bojím se rozházení si celého cyklu. Předem děkuji za odpověď. N.P.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
No už jste si ho rozhodila. Dvě tabletky jsou moc a tělo to neumí rozeznat a tak se spustila menstruace. Asi nejlepší by bylo pokračovat dál v užívání prášků a krvácení by se mělo zeslabit nebo úplně zastavit. Jestli ne, nevadí i to se může stát. Každý organizmus reaguje jinak. Uděláte si 7 denní pauzu a buď nastane špinění nebo ne. To nevadí. Teras je důležité, aby jste pokračovala v harmonogramu a na další měsíc by se to už mělo znormalizovat a být v pořádku. Ale už nejste chráněná pře těhotenstvím, tak při styku používejte kondom, nebo alespoň přerušovanou soulož.

Komentáře uživatelů ...

15. 5. 2009 22:20:24
nieje dobre vynechyvanie antikoncepcie jednoducho ak si zabudnete dat tabletu treba ju vziat do 12 hodin a nie az dva dni po tom ako ste ich mala uzit a obidbe naraz ...radcej neriskujtr...

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky