23795  1. 4. 2011 19:02:17 - danus

Mierny hypotonický syndróm

Dobrý deň.
Moja dcerka ma 3mesiace. Vcera sme boli na poradni a poslala nas na neurologiu, lebo ked lezala na chrbatiku a chytila ju za rucky, aby sa dvihala, tak jej dost padala hlavicka. Dost ma to prekvapilo, lebo ked lezi na brusku tak hlavicku dviha dost vysoko a aj sa obzera a takisto ked ju mamn na rukach tak ju vie aj sama dost dlho podrzat. v sprava pise: dietatko mierne hypotonicke,pri trakcii prepadava hlavicka,drzanie doprava. Rucky v past. co znamenaju tie rucicky ako ich ma matChcem sa opytat ci mam mat obavy pre jej buduci vyvoj.
Môže to mat nejaky negativny nasledok na buduci mentalny ci fyzicky vyvoj a este je to normalne, ze dcerka cez den spi kazde 2hodiny, inak je strasne ziva, rada gaga az vyska a ked ju dam pod hrazdicku, tak sa vie tam sama pohrat, bucha ruckami do vysiacich hraciek. Ďakujem

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
U mnoha miminek se projeví hypotonie, která se v průběhu vývinu upraví. Minimum dětí má těžší příznaky a následky, aby však byly vyloučeny, jsou všechny (i mírně hypotonické děti) posílány na neurologii a preventivně se s nimi rehabilituje. "Ručky past." bych řekla že bude drobný překlep, a znamená, že ručky jsou více stisknuté. V tomto věku spánek potřebuje, je důležitou součástí vývoje.

Myslím, že vývoj Vašeho děťátka je vpořádku, na neurologii Vám pravděpodobně doporučí nějaké cvičení, které budete doma provádět, aby se svalové napětí lehce zvýšilo.

Komentáře uživatelů ...

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí