23804  2. 4. 2011 11:35:12 - dodaa

Uskladnenie materkého mliečka

Dobrý deň.
Ako je to s uskladnením materského mlieka.Viem že sa môže skladovať maximálne 24 hodín a potom ho treba dať do mrazničky.Zbieram tak mliečko (mám mušle avent a keď kojím používam jednu mušľu na druhý prsník s ktorého nekojím, tam sa mi mliečko nazbiera a prelejem ho do fľaše) ,skladujem ho 24 hod. Zaujíma ma či môžem da zmrazeného doliať s nasledujúceho dňa.Mám zmrazovacie sáčky a nenazbieram do plna,tak sú dosť nevyužité,preto ma to zaujíma či sa to môže.Mlieko hneď po kojení dám do chladničky.
Ešte by ma zaujímalo či bábätko 3 týždne)si odvykne časom na kojenecke klobúčiky,bez nich sa nevie prisať :-( ďakujem za radu

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Nádoba na mateřské mléko by měla být předem vyvařená (případně k tomu určené sáčky na MM). Mléko, které je uchovávané při pokojové teplotě lze použít 6 hodin, mléko uchovávané v chladnici je použitelné 24 hodin. Mléko nikdy po rozmrazení znovu nezmrazujte. V lednici jej lze ponechat max. 3 měsíce. Mléko odstříkávejte vždy do nových nádob, ne na zmražené.

Před každým kojením zkuste děťátko nechat přisát bez kloboučku, pokud to nepůjde, kojte s kloboučkem. Buďte trpělivá, miminko si časem zvykne.

Komentáře uživatelů ...

4. 4. 2011 19:38:07
Dobry den.ja by som chcela napisat ohladom tych klobucikov.moj syn sa tak isto nevedel prisat bez klobucika a kojila som doteraz s klobucikom a uz ma skoro 8 mes. a na moje pocudovanie teraz zacal klobucik odmietat a kojim ho bez klobucika.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí