24203  18. 4. 2011 11:13:45 - saskia154

Objasnenie výsledkov od lekárky

Prajem pekný deň,
pred par dňami zistili malému alergiu na roztoce, ma 5,5 roka, 28 kg, ale mam jeden problem s ktorym ma dr. dost zarazila. Dala mi maleho vysledky, ale ma tam nejake odchilky, opytala so sa na to a ona že mi to bude zbytocne vysvetlovat, že aj tak to nepochopim, tak vas prosim o pomoc a v ludskej reci o vysvetlenie.
Takze sprava:
CD3+CD8:14,(zniz), Aktivne rozety 22% znizene,Rozety celkove 50,5%znizene,ostatne parametre v refer.pasme
Spec.Ige:pozit:d.far.d.pter celkove IgE:hranicne
DG:D 89,9 Blisie neurcena porucha imunitneho machanizmu-znizene CD8 a rozetove testy.
J30,3 ina alergicka rinitida-roztoce

ako neviem ci je to zle, ale ked si dam na nete do vyhladavaca CD3+ a CD8+ tak my vyskocia same strastne choroby,,,tak vobec tomu nechapem. Ďakujem za skore vysvetlenie

pokorna   pokorna [Praktický lékař]
Hlavní diagnózou Vašeho syna je alergie na roztoče, která je zařazená do skupiny J30,3 pod označením "jiná alergická rinitida-roztoče". S touto hlavní diagnózou souvisí nález zvýšených specifických IgE a hraniční celkové IgE, které bývají zvýšené u alergií. Druhým nálezem je snížení jednoho typu bílých krvinek označovaných jako cytotoxické T lymfocyty (CD3+CD8+ buňky) a zároveň byla zaznamenána snížená tvorba roset v rosetových testech, tedy snížená schopnost vázat ovčí krvinky na povrch T lymfocytů, což vypovídá o momentálním snížení obranyschopnosti Vašeho dítěte vůči nádorovým onemocnění a parazitům. Tento druhý nález byl zařazen do skupiny s označením diagnóza D89,9 "Blíže neurčená porucha imunitního systému-snížené T lymfocyty a rozetové testy." Přestože tento druhý nález vypadá na první pohled hrozivě, jedná se s největší pravděpodobností o bezvýznamné snížení počtu cytotoxických T lymfocytů, které se vyskytuje u alergických a autoimunitních onemocnění jako je například i alergie na roztoče Vašeho syna. Zatím není tedy nutné se znepokojovat, ani se obávat nějaké "blíže neurčené poruchy imunitního systému", zatím má Váš syn prokázanou jenom alergii na roztoče a to vše ostatní je jen náhodný nález, který zřejmě souvisí s tou alergií na roztoče. Pokud by se nález sníženého počtu cytotoxických T lymfocytů opakoval, je možné, že by Vaše paní doktorka přistoupila k nějakým dalším testům a potom by Vás zřejmě o všem podrobně informovala.

Komentáře uživatelů ...

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí