25436  1. 6. 2011 21:31:56 - mamina2007

Stolice u dětí

Dobrý den,
mám 11letého syna a 8letou dceru, zatím co se synem jsem po narození dcery bojovala se zácpou a bylo mi řečeno, že je to vinnou jeho nesouhlasu se změnou stavu v rodině, dcera mi v sedmi letech začala stávkovat také.Nevím, zda je to školou,že jí začal jiný režim, ale tam se jí daří výborně a škola jí baví, každopádně ona miluje ovoce a vše , co je projímavé, bohužel na záchod mi také nechce chodit a stává se, že je denně několikrát s plnými kalhotkami a vůbec to neřeší.
I když se vyprázdní, je za půl hodiny zase špinavá, vytéká jí řídká stolice i v noci-není však vodová jako tomu bývá u průjmů, jen není tuhá úplně. Barva je normální. Chtěla jsem se nejdříve poradit než to začnu řešit s lékařkou. U syna to bylo pak ještě horší, protože ta všechna vyšetření ho ještě více vydeptala , nakonec nám řekli, že to máme nechat být a moc o tom nemluvit. Jen jej pravidelně dávat na záchod, s dcerou to ale nejde přecházet a navíc mám obavy, aby nedostala infekci i do pohlav. orgánů.
Každopádně sama mi na záchod prostě nejde a já mám obavy, že to prostě začala dělat po bratrovi, ten s tím už tolik nebojuje, dostal rozum a dá si říct a tak už chodí i sám. Děkuji za jakoukoliv radu.Evča

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Evčo Vaše dcera je už na toto celkem velká. O infekci přenesenou na pohlavní orgány máte celkem oprávněný strach, proto u děvčete bych tento problém řešila. Zkuste ji motivovat, líbí se mi dápad v komentáři s nálepkama nebo vymyslet něco, co má souvislost s činnostmi které má Vaše dcera ráda (ale spíše pozitivní motivaci než zákazy, zarachy a tresty). A jak to dělá ve škole, tam nemá tento problém?

Komentáře uživatelů ...

3. 6. 2011 18:53:26
Dobry den, ja ako dieta som mala problem s malou potrebou. Tiez asi vo veku vasej dcery, jednoducho som nesla na WC, lebo sa mi nechcelo a pomocila som sa. Bolo to na dennom poriadku. Ridicia so mnou behali po lekaroch nikde nic nenasli, nakoniec ma dali ku detskej psychologicke. Ta robila so mnou terapiu- vzdy ked som sa nepomocila cely den a celu noc som si mala nalepit nejaky obrazok do zosita. Ak som mala takto cely tyzden dostala som nejaku drobnost. Casom som sa prestala pomocovat uplne, bohuizal si uz nespominam ako dlho to trvalo. Odporucam teda psychologa. Musi hlavne pochopit, ze si tym ublizuje,a to jej snad vysvetli psycholog.
4. 6. 2011 14:32:08
Děkuji za radu a jinak ano, je i ve škole pokakaná, v šesti jsme neměli problém a bylo vše Ok, ale před půl rokem to začalo být non stop problém a máte pravdu, že s nálepkama a tak trochu uplácením to není špatný nápad, ale u syna mi to zrovna vydrželo jen měsíc a pak mu to bylo zase jedno, i kdybych se třeba rozdala celá, každopádně to zkusím a budu dál tajně bojovat, je těžké, když máte doma princeznu, co se chce strojit a přitom z ní jde odér záchodu. Zkouším to právě na tu parádu, ve škole zatím nikdo asi na nic nepřišel, nemluvila zatím o ničem, tak doufám, že to zvládnem v tichosti.Jediné, co mi vrtá hlavou, pokud by to nebylo stresem nebo jiným psychickým problémem je fakt, že jí stolice vytéká i v noci, to mi řeklo, že to asi nedělá schválně. Zkusím si s ní procvičovat cviky na dno pánevní, když už nic jiného, tak snad aspoň nebude mít jednou problémy v těhotenství, lékařku ale každopádně navštívím, krásný den. Evča

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí