25479  3. 6. 2011 7:31:13 - katarina04

Stolica u 12 týždňového dieťaťa

Dobrý deň,
mojej 12 týždňovej dcére zistili streptokoka v nose, p. doktorka jej predpísala kvapky do nosa PAMYCON, ale ešte pred tým som jej dávala kvapky SINUPRET - lebo bola zahlienená a všetko jej stekalo do hrdielka tak nám tieto kvapky odporučila pediatrička.
No a neviem či je to vážne, ale 1x za deň má malá taká stolicu - no proste je riedka farbu má takú praženičkovú čo si myslím, že je v poriadku, ale je jej veľa až plienka nestíha vsakovať. Tak by som chcela vedieť či to mám opäť riešiť s našou p. doktorkou.
SINUPRET som jej už prestalá dávať - chcem zistiť či to má z PAMYCONU alebo zo SINUPRETU. Môže to byť hnačka? Alebo reakcia na tie atb.?Ďakujem za odpoveď, Katarína

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Kataríno u pediatra to určitě zmiňte. Pamycon je antibiotikum, které působí v celém tělíčku miminka. Působí i ve střevech, kde vybíjí přirozené bakteriální osídlení a pak vzniká průjem. Proto doporučuji probiotické kapičky (na trhu je několik výrobců, v lékárně Vám poradí). Pokud nekojíte tak dávejte UM s obsahem probiotickéch a prebiotických kultur.

Komentáře uživatelů ...

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí