25548  5. 6. 2011 20:07:07 - Káča

Kojení, nebo umělá strava?

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat i když je mi to trapné na otázku kouření při kojení?
Tak než jsem otěhotnila jsem kouřila 2-3 krabičky denně. V těhotenství jsem kouřila do 5 cigaret denně. No a teď kojím 2 týdení holčičku a mam hroznou chuť kouřit zapálím si do těch 5 cigaret denně. Je mi to trapné vím že bych kouřit neměla, že škodím malé. Prosím poraďte mi co mam dělat mam kojit dál a nebo přejít na umělou stravu? Děkuji za odpověď. Katka

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Katko navštivte poradnu pro odvykání kouření. V této poradně se můžete obrátit na specialisty, kteří jsou vyškoleni k tomu aby Vám postupně pomohli z této nelehké situace.

Na Vašem místě bych u kojení zůstala, nepřerušujte ho, někdy je pak těžké znovu se rozkojit. Pokud kouříte do pěti cigaret denně, výhody kojení převyšují nad negativy kouření. Kojte malou dál a při tom se pokoušejte postupně odvykat (za pomocí specialistů). Pokud jste kouřila v těhotenství, je malá zvyklá na příjem nikotinu a je na něm svým způsobem také závislá, takže odvykejte postupně (ne ze dne na den). Zapalte si vždy ihned po kojení, aby se nikotin a ostatní látky stihly alespoň částečně zmetabolizovat a vyloučit do dalšího kojení.

Kouření mění chuť mléka a malá jej může začít odmítat

Komentáře uživatelů ...

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí