25668  9. 6. 2011 13:01:42 - emca

Špinavé slipky

Dobrý den,
mám problem se svim petiletym synem a nevim co uz mam delat, prosim o radu. Syn miva obdobi kdy ma pokakane slipky a neni to tim ze by nedobehl na zachod nebo si zahral,s amotneho to stve. Uz sem mu domouvala, slibovala, vyhrozovala aj sem mu uz narezala, ale nepomáha to! Mam pocit ze je to horsi kdyz zacne jist cerstve ovoce a zeleninu prece mu to nemuzu zakazat,doktorka me rekla ze mu mam zkusit vyhrozovat nemocnici, ale ja nechci, pak kdyby se neco stalo a on tam musel byl by to pro nej sok. Doktora se k tomu stavi jak ze za to mužu ja i on a rada žádna! Prosim poradte dekuji.

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Vyhrožování dle mého názoru není nejlepším výchovným prostředkem... Záleží na množství, pokud má na slipech malý proužek, není to nic závažného a příčina bude v řidší stolici, kterou ještě nedokáže dokonale zadržet. Pro takový případ mohu doporučit plenky, které vypadají jako běžné prádlo, jen jsou na jedno použití. Koupíte je v obchodech s dětskými potřebami. Takový problém je potřeba řešit trpělivě a rozhodně se nespraví během pár dnů. Je třeba jej podporovat a možná by byla vhodná návštěva dětského psychologa.

Komentáře uživatelů ...

9. 6. 2011 13:09:05
nechapem preco ste mu vyhrozovala a narezala? to si myslite, ze ked ma "mokre prdy" tak to robi schvalne? nechapem ani postoj doktorky - vyhrozovat sa nemocnicou? keby bol alergik a vyhadzal by sa vyrazkami po zjedeni paradajok, tiez mu date na zadok? ved to je chore - predsa za svoju riedku stolicu, ktora mu pri vetroch unikne nemoze.. aj dospelym ludom sa to stava a nevidim v tom ziadny problem.. pradlo sa operie a bude ciste... svojim agresivnym postojom - bitim a vyhrozovanim mu mozete tak akurat uhnat psychicku poruchu z ktorej sa zacne pokakavat uplne.. ved trocha uvazujte preboha..
9. 6. 2011 13:37:42
jaj a chcete radu - zmente doktorku, ktora ho aj vysetri, preco ma unik stolice..
9. 6. 2011 14:16:38
Navštivte dětského psychologa.
9. 6. 2011 14:26:56
načo detského psychológa? dieťa je v poriadku, o matke a doktorke sa to už nedá povedať :))
10. 6. 2011 10:13:14
dekuji moc za radu a omlouvam se pokud sem se spatne vijadrila co se tyce toho ze sem mu dala uz na zadek a to ztoho duvodu ze si nedal ric aporad ty slipky zkovaval aniz by mel duvod.Co se tyce toho vyhrozovani tak sem mu akorat vysvetlovala ze si musi zkouset davat na to pozor jinak nebude moct chodit do bazenu a td. nikdy bych dite nezrezala a ani psychicky netyrala proto sem se obratila na tuto poradnu.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí