25876  15. 6. 2011 16:08:46 - Roza

Dítě nechce čůrat

Dobrý den,
mám skoro 3letou dceru a pořád bojujeme s chozením na záchod. Má plínky, a když se snažíme, aby chodila na nočník nebo na záchod zasekne se a nechodí čůrat skoro vůbec. Strašně dlouho to drží a čůrá jen 2x za den. Bojím se, že může mít z toho držení moči nějaké obtíže třeba s močovým měchýřem. Když jsme na ni přestali tlačit co se týče nočníku, začala chodit do plínky celkem normálně, ale teď je u babičky a je to opět stejné. Strašně dlouho to drží. Co se s tím dá dělat? Nemůže jí to nějak ublížit? Moc děkuji za odpověď. Petra

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Petro odpověď najdete v příspěvku č. 25881. Pokud bude v zadržování pokračovat, může si způsobit komplikované záněty močových a pohlavních cest.

Komentáře uživatelů ...

15. 6. 2011 17:29:50
Obtíže mít nemůže, dávejte ji více pít a buďte trpěliví. Pokud se to nespraví, měla byste se naučit jak postupovat. Děláte nejspíše i chybu vy sama nehledě na to, že může jít o viíce faktorů dohromady (stydlivost, nevhodné pobízení, přítomnost cizí osoby atd.).
16. 6. 2011 9:51:46
a babicka k nej ako pristupuje? pretoze ked to uz zacinalo byt v poriadku pri vas, ked ste prestali tlacit, tak bude problem asi v pristupe babicky.. skuste sa jej spytat ako pristupuje k malej aby ste sa zosuladili - je mozne ze sa snazi jej vysvetlit, ze ma chodit na nocnik.. vysvetlovanim pri dietati asi moc neurobite, myslim, ze je lepsie, keby vas videla, alebo manzela niekedy cikat na wc.. skuste ju so sebou bravat pri potrebe, nech vidi, ze cikat do niecoho je uplne normalne.. vela sa s nou o tom rozpravajte, ale netlacte, len rozpravajte hravym tonom.. urcite zacne chodit rada na nocnik..

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí