26143  22. 6. 2011 22:07:39 - Luciver

Do akého veku sa dáva umelé mlieko?

Dobrý deň.
Chcela by som sa opýtať do akého veku sa dáva deťom umelé mlieko? Moja dcéra má rok aj mesiac, papá všetko, každý deň má nejaký mliečny výrobok, či už jogurt( klasické actívie, alebo biele plnotučné) neuznávam termixy a pribináčkov, do varenia používam kravské mlieko, dvakrát týždenne jej urobím kakao s vianočkou. Raz týždenne má tvaroh(normálnu porciu a trošičku bryndze každý druhý týžden) A ozaj každý deň má pol lyžičky kvalitného tuniaka rio mare v olivovom oleji s rožkom pre viac vitamínov.
Alergiu nemá žiadnu, ani nemá mať po kom.

Ide mi len o to, že do akého veku jej musím podávať umelé mlieko. Papá Nutrilon na striedačku s Hami, dávam jej necelé dva deci ráno a večer. Zdá sa mi zvláštne, že dieťa ktoré papá všetko so mnou, samozrejme zdravú a vyváženú stravu, žiadny mastný bôčik doma nepečiem :-) by malo piť umelé mlieko. Píše sa že do troch rokov. No to je v prvom rade dosť finančne náročné, keďže už musím variť každý deň normálne a spapá dvakrát viac ovocia a zeleniny ako ked bola menšia no a po druhé, načo zbytočne budem jej ho kupovať ak ho už nepotrebuje.

Je pevná silná, zdravá, papá ozaj všetko, najradšej brokolicu s chlebíkom, ja z mojej strany nevidím dôvod dávať jej umelé mlieko, ked tak iba ráno by som ho dávala, ked sa zobudí. No môj muž mi hovorí, že ho potrebuje, ten by jej ho asi dával od rána do večera, lebo je asi zdravšie a obsahuje viac vitamínov ako normálne jedlo pre neho. Tak teda dakujem za odpoved, budem sa tešiť z každého normálneho názoru.
Ps: prevarené kravské mliečko plnotučné z automatu jej velmi chutí, ale nespapá viac ako deci a pol naraz. Najradšej ho má s lyžičkou normálneho práškového kakaa.

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Pokud již konzumuje kravské mléko a produkty z něj, můžete jí ho dávat i k pití místo UM.

Do tří let je doporučené podávat UM protože kravské mléko příliš zatěžuje dětské ledviny (obsahuje velké množství složité bílkoviny). Může být příčinou selhání ledvin či vzniku alergie na bílkovinu kravského mléka (ta se často projevuje až ve starším věku).

Komentáře uživatelů ...

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí