26940  13. 7. 2011 14:11:39 - Bronis

Stolice téměř tříleté dcerky

Dobrý den,
ráda bych se Vás zeptala na radu. Mám 32 měsíční dcerku. Asi před měsícem jí asi týden divně zapáchalo z úst, stejný zápach měla stolice, která měla asi jednou nazelenalou barvu, jinak byla pravidelná, tuhá. Tento problém opravdu asi během 4 dní vymizel. Vypozorovali jsme, že možná v tomto období méně pila. Nyní mě znovu trápí, že se jí nepravidělně, ale objevuje nažloutlá stolice, občas v části stolice část jemně tmavě nazelenalá. Malá kaká téměř pravidělně jedenkrát denně, stolice je tuhá, hnědé "klasické" barvy, ale občas (jednou týdně) se zde objeví žlutý kus (část stolice třeba barva hnědá, část opravdu světlá, žlutá, či nazelenalá). Co se týče stravy, řekla bych klasika, žádná přemíra sladkostí, pije denně zhruba litr a půl vody, jeden jogurt, jinak mléko nepije. Je jinak aktivní, veselá, bez jakýchkoliv jiných známek "nemoci" či něčeho. Myslíte, že je nutné raději provést nějaké vyšetření u dětské lékařky? Podotýkám, že se jí zřejmě klubou poslední zuby, nemá ještě pětky. Děkuji za odpověď.

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Pokud by problém přetrvával, navštivte dětskou lékařku. Ale může to souviset s tekutinami, jak píšete, v teplých letních dnesh mají děti vyšší potřebu tekutin.

Komentáře uživatelů ...

13. 7. 2011 14:25:12
samozrejme ze treba ist k detskej lekarke..
14. 7. 2011 23:50:51
přečetl jsem první dvě věty...a je mi jasný, že doma lejete zelenou! Vyserte se na to 32 měsíců s váma prostě nebude chlastat. Lepší je sunar alcohol free!

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí