27489  23. 7. 2011 9:57:47 - leila32

Papanie v 7.mesiaci

Dobrý deň,
poprosila by som vas o radu. Mam 7 mesacnu dcerku,ktoru prikrmujem od 5.mes. Dovtedy bola kojena aj na UM. Zo zaciatku to bola zeleninka a pomaly som jej zacala davat ovocie a potom kasicky-mliecne aj nemliecne. Zo zaciatku mi pekne papala vsetko a teraz odmieta ovocie a aj kasicky. Zo zeleninkou nemame problemy-zatial,toho zje vela,davam jej to na obed. Ked jej zacnem davat vyzivu(uz som vyskusala vela druhov),tak teraz mi chyta lyzicku a rukou chce do jedla. Raz som jej to dovolila-nech si to poriadne pozrie co papka a s cim. Nepomohlo. Do zeleninky nesiaha.
Cely den mi pije mlieko, caje odmieta. Skusala som uz aj cistu vodu,pit nic nechce,len mlieko. Mlieko jej davame Nutrilon AR, lebo ma reflux. Prosim poradte ako mam,alebo co robim zle. Chcela by som,aby mi papkala vsetko,ved potrebuje vela vitaminov. Preco odmieta ostatne jedla a ako ju mam privyknut na papkanie.
Este jeden problem. Stale papka. Naraz mi nespapka vela mliecka a preto musi castejsie. Aj v noci sa mi zobudza,niekedy 2, niekedy aj 4krat. Dakujem

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Stále má reflux? I v sedmém měsíci? Zkuste pomalinku mlíčko ředit vodou, postupně každý den přidat trochu více vody. Malá tak bude cítit chuť mlíčka, ale bude dostávat více tekutin. Určitě dcerku do jídla nenuťte, pokud Vám něco odmítá, počkejte pár dní a jídlo jí nabídněte znovu. Je to pro ni přeci jen příliš mnoho chutí, celých pět měsíců byla zvyklá jen na mateřské mléko, tak jí dejte trochu více času, ať si na všechno to nové pomalinku zvykne. Pokud Vám odmítá kupované kaše, zkuste uvařit nějakou domácí (např. rýžovou) a ochutit čerstvým ovocem. Pokud přibírá na váze, nemusíte mít strach že má něčeho nedostatek. To že jí častěji je vpořádku, nabízejte jí zatím jídlo tak jak potřebuje. Na noc však doporučuji dávat nějakou sytivější kaši, nejlépe teplou, která jí více zasytí a telpo v bříšku uspí. Děti pak vydrží spát déle.

Komentáře uživatelů ...

mariana1
23. 7. 2011 12:01:03
moja mala odmieta jest cez den,zje trosku polievku nejaku masovo-zeleninovu vyzivu a to je vsetko,par piskot trosku rozku pri posedeni a v noci vypije 800-1200ml mlieka.davam jej sunar takze vstavam min 6x kazdu noc uz par mesiacov je to takto
mariana1
23. 7. 2011 12:02:30
zabudla som napisat moja mala ma ,rok a 3mesiace

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí