27655  27. 7. 2011 11:05:30 - zuzankkaa1

Umelá výživa u dieťatka

Dobrý deň,
mame babatko, ktore ma 5 tyzdnov a od 3 tyzdna ho nekojim a papka nam len nutrilon HA. Nutrilon HA mu davame kvoli tomu, lebo ten pouzivali v porodnici, takze v nom pokracujeme, o tom aby sme mali v rodine alergiu nevieme, cize je to len kvoli tej porodnici. Chcem sa opytat: chceli by sme prejst na inu znacku mlieka, napriklad na sunar, musime pokracovat v tom hypoalergennom mliecku alebo mozeme zacat kupovat uz aj normalne? Alebo znacku nemame menit ale mozeme prestat kupovat HA? Neviem sa pohnut dalej, myslim ze nepotrebuje HA mliecko, alergiu by mat nemala.
A este sa chcem opytat: na ten nutrilon pouzivame dojcensku vodu ale pise na nej ze sa nemusi prevarat lebo neobsahuje CO2. Ale vsade na nete sa pise ze sa prevarat musi- ako to teda je. a ked sa neprevari co sa moze babatku stat?
Dakujem za odpoved, zuzana.

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Pokud hypoalergenní mlíčko není potřeba, můžete zkusit přejít na běžné umělé mléko. Nechci propagovat žádnou značku, ale pokud Vám vyhovuje Nutrilon, doporučuji na něm zůstat. Často po změně značky mléka mají děti prdíky a pomaleji přibírají na váze než si na mléko zvyknou. Kojeneckou vodu určitě převařujte nejméně do šesti měsíců.

Komentáře uživatelů ...

27. 7. 2011 15:46:33
Poraďte se s ošetřujícím pediatrem, ne s internetem!
28. 7. 2011 9:42:03
Dakujem za rychlu odpoved

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí