27759  29. 7. 2011 23:41:53 - KatkaF

Nadměrná váha dítěte

Dobrý večer,
mám problém se svojí 4letou dcerou. Měří 120cm a váží 38kg. Nevíme si s ní rady. Všude kde jsme byli na vyšetření je vše vpořádku. Nemá žádné zdravotní problémy. Problém je v tom, že nemá tzv. klapku, jí dokud je na stole, pokud není řve a vzteká se,že má hlad. Jí všechno veškeré ovoce, zeleninu (v kvantech) dokáže sníst 350g rajčat 3 jablka. Porce jídla musí mít jak dospělí a i tak za hodinu má hlad. Střídáme se s manželem v hlídání a dcera lže,že jí tatínek nedal oběd nebo,že vůbec nejedla, jen aby mohla dostat znovu. S manželem jíme na tajno aby nás neviděla nebo jíme až jde spát. Je dosti hypeaktivní,nedělá jí problém 8-10km tůra , neposedí je pořád v pohybu. Chtěla jsem se zeptat jestli se nejedná o nějakou pochuru nebo jaké vyšetření než odběr krevního obrazu a hormonu štítné žlázy a ultrazvuku by se dalo zjistit kde je problém. Když jsme ji změnili velikost porcí tak byla hrozně nervozní a rozstěkaná, pořád brečela že má hlad pokud se to nahradilo zeleninou nebo ovocem tak to bylo ve velkém množství. Děkuji mnohokrát za odpověď Kateřina F.

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Vaše dcera trpí při nejmenším nadváhou. To že je hyperaktivní je celkem logické, vzhledem k množství enerrgie které přijímá. Ve Vašem případě bych doporučila konzultovat problém s dětským psychiatrem, podle toho co píšete, není problém ve funkci neb ostavbě orgánů. Můžete zkusit také nutričního terapeuta, kterého najdete v každé větší nemocnici. Ten je schopen nastavit dceři porce a složení stravy tak, aby nepřibírala na váze ale zároveň netrpěla hladem.

Komentáře uživatelů ...

30. 7. 2011 0:53:55
Za těžkou obezitu dcera můžete sama, zrovna tak za její řev a vztek. Jděte k dětskému psychologovi, aby vás poučil, jak pečovat o dítě!!!

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí