28  7. 12. 2008 10:30:24

Syn zadržuje stolici

Mam problém s 3 letým synem. Zadržuje stolici. Klidne i 4 dny se nevykaká. Byli jsme už nekolikrát u detského lékare a pokaždé jsme odkázány na laxativa a cekat. Muže me nekdo poradit kam se obrátit? Dekuji Silvie.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Milá maminko, obávám se, že ani já vám moc nepomužu. Vaši situace je pomerne nárocná a nechápu, jak ten problém mohl nastat. Váš syn je už velký, tak si zkuste s ním o tom promluvit, proc to delá. Možná má z neceho strach… Dbejte na pestrou stravu bohatou na vlákninu, to mu pak nedovolí stolici úmyslne zadržovat. Želám hodne zdaru!

Komentáře uživatelů ...

18. 1. 2009 22:03:39
Zdravím.Máme stejný problém.Syn má 4 roky a tak dva měsíce zpátky začal dělat to samé.Vůbec si nevíme rady.Nepomáhají domluvy ani tresty,nezabírá ani odměna.Pokud najdete řešení budu ráda za radu děkuji Romana
17. 5. 2009 20:08:59
Dobrý den. Nám tento problém nastal tento týden. Synovi je 3,5 roku. Od 1,5 roku chodil kakat krásně na nočník, nebyl vůbec žádný problém. Tento týden začal zadržovat stolici a když už to jinak nejde, tak se vykaká do kalhot. Přijde mi, že má strach jít na WC. Vůbec nevím, co s ním.
Kacenka [Porodní asistentka]
20. 5. 2009 17:06:54
Skúste rrôzne triky ako dosiahnuť, aby sa dostavil pocit na stolicu. Vylúčte z jedálnička sladké, pretože to robí zo stolici tvrdú a môže ho zadoček potom bolieť a to môže byť príčina, prečo nechce ísť na WC. Musíte byť trpezlivá, rôzne ho motivovať a v žiadnom prípade ho nekarhate. U chlapcov je to dosť bežné. Neviem síce prečo, ale už som to od mnohých ľudí počula, že s chlapčekom riešili rovnaký problém. Ak ničnepomôže, poraďte sa s vašou lekárkou.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí