2841  10. 6. 2009 11:08:22

Přilepená předkožka

Dobrý den, synovi (4 roky) v půli dubna naše praktická lékařka stáhla násilím předkožku. Synovi se vše zhojilo, ale za pár dnů mu začala předkožka znovu přirůstat na konec žaludu. Na odlepení jsem byli už třikrát. Nepomohlo to, znovu se mu to na konec žaludu přilepilo.
Před dvěma dny jsem zjistila, že mu najednou jde ztěžka přetahovat předkožka i na začátku přes žalud. Navštívila jsem praktickou lékařku, ta mi řekla že mám přetahovat jen co to jde. Že mám přijít znovu na podzim, že mu to znovu stáhne.
Chtěla bych Vás poprosit o Váš názor, zda přetahovat zcela i za cenu, že to syna bolí a že bych mu způsobila trhlinky anebo stahovat jen co to jde a nechat to být, když nemá žádné jiné problémy, ale nevznikne v nepřetaženém místě zánět? Ještě prosím čím mazat místo framykoinové masti? Je možné mazat dětský olejíčkem?

Mnohokrát děkuji za Váši radu

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Myslím, že je potřebné to stále trénovat a stahovat jak to jde, třeba to dělat každý den. Nejlépe se to dělá, když se syn koupe ve vodě, to jde lépe a nemusí to být ani bolestivé. Myslím si že dětský, nedráždivý olejíček, nebo olivový olej by vám mohl být jen ku prospěchu. Ale pokud tam má ranky, tak žádná mast není vhodná. Udělejte mu radši koupel z řepíku. Můžete si klidně namočit do olejíčku vatovou štětičku a kroužit ní kolem povolené předkožky, samozřejmě jemně, nic nedělejte násilím. A hlavně když tam nejsou ranky. Ještě jsem se dočítala, že je vhodná aj kortikosteroidná léčba masťami, které musí ale předepsat lékař. Zkuste se jí na to zeptat.

Komentáře uživatelů ...

25. 7. 2009 20:05:54
Nejednodušší řešení a současně nejspolehlivější je po úplném přetažení nechat předkožku trvale staženou za žaludem. Předkožka i žalud jsou od sebe, tedy nehrozí slepení. Vypadá, jako by měl po obřízce. Tak to má několik týdnů, až do doby než pomine nebezpečí znovu přilepení. Od urologa mám informací, že trvale obnažený žalud nepřináší žádné nebezpečí ani riziko a naopak pokud by se předkožka trhlinkami zjizvila, půjde kluk na obřízku a bude mít stejně obnažený žalud, ale napořád.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí