28567  18. 8. 2011 20:12:37 - 1sandra1

Bolesti bruška/kolika

Dobrý večer.
Moja 2-týždňová dcéra sa takmer po každom kojení a hlavne po večernom kúpaní krúti, tlačí si k brušku nožičky, celá pritom očervenie. Vidím na nej, že si chce buď poprdkať alebo sa vykakať, ale nejde jej to. Potom je nervózna, plače. Pred kojením jej tlačím nožičky k brušku, dávam ju ležať na bruško, alebo si len tak voľne pokopkať nožičkami. Stolicu má žltú, riedku. Koľkokrát za deň má mať kojené dieťa stolicu? Akej konzistencie? Čím by som jej ešte mohla pomôcť? Môžem jej dať kvapky tipu Espumisan/Biogaia? Alebo stačí len odvar z rasce, feniklu? Prípadne by som mohla užívať ja napr. Probiofix a dostane sa jej cez mlieko? Ďakujem vopred za radu.

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Kojený novorozenec může mít stolici 7-10x za den v závislosti na kojení. Konzistence by měla připomínat řídká míchaná vajíčka. Od bolestí můžete pomoci fenyklovým čajem, můžete ho malé podávat a nebo jej pít sama, protože některé složky přejdou do mateřského mléka. Espumisan myslím pro takto malé dítě není vhodný. Probiotické kapky se doporučují až od jednoho měsíce, pouze ve vyjímečných případech je pediatr doporučí i dříve. Vy sama probiotika můžete užívat a malé to pomůže, ale je potřeba dlouohodobého užívání, efekt se může dostavit až za několik týdnů. Zkuste ještě jemně masírovat bříško krouživými pohyby ve směru hodinových ručiček. Můžete si pořídit fenyklový olej, který by měl prostoupit i kůží při masáži. Pokud máte gymnastický balón, zkuste se na něm s miminkem jen lehce pohupovat.

Komentáře uživatelů ...

ivetuska
26. 8. 2011 22:42:16
dobry den chcela bich sa opýtať mam cerku je jej uz 3 a pol roka od jej dvoch rokov Tesko de na veľkú chodi na veľkú negdi 2 alebo 3 krat za Mesiac a ma tvrdu stolicu jak kamen som znou bola uz vseliakim doktoram a ju dali preháňadlá a slifkovi preháňadlá kvapky praská preháňadlá no proste vsetko za ten 1 a pol viskousela a ked som jej to dala naprikad slifkovej sacec tak mala stoho celý deň kŕče a bolesti kricala z bolesti a to same aj timi ostatnými preháňadlá a sla na veľkú az za 2 alebo 3 dni ale ti 2 tri dni plakala vkuse z bolesti a Porat to ma nemôžete mi poradiť čo bich ju mohla dát abi mi sla mala normalne na veľkú a bez bolesti a nič ju neni v krvi nenasli nic aj na visetrenie pomôžte mi niekto z niejakou dobrou radou dakujem

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí