29480  10. 9. 2011 20:44:11 - certicee

Odmítá mi jídlo

Dobrý den,
mám klučíka kterému je 22 měsíců.Poslední dobou mi odmítá teplá jídla a když už se mi podaří mu něco malinko dát ( 4 - 5 lžiček jídla) tak mi plive maso.
Někdy jsou to i takové boje že když vidí jídlo tak dostane histerický záchvat breku který třeba trvá půl hodiny. Nikdy jsem ho jídlem nezklama jako že jsem ho nikdy nespálila. Poslední dobou má už asi 9 dní kašovitý průjem ale ve výsledcích nic neni. Prosím poraďte co mám dělat už jsem z toho zoufala,on mi nejí už ani přesnídávky. Děkuji Šárka

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Šárko nikdy dítě do jídla nenuťte. Na zastavení průjmu zkuste vařit rýžové kaše s mrkví či banánem. Můžete podávat dětské sušenky a hlavně nezapomínejte na tekutiny. Jaké tekutiny má syn nejraději? Dáváte mu slazená pitíčka nebo ovocné šťávy? Ty totiž obsahují velké množství cukru, a tedy i energie a dítko pak prostě nemá potřebu jíst. Zkuste ho motivovat tak, že jídlo nádherně nazdobíte, s trochou fantazie uděláte želvu, šneka či smajlíka. A nezapomínejte že i Vy sama jste pro dítě velkou motivací, jezte s ním a ukazujte mu že o nic nejde, naopak, že se při jídle může i pobavit a poznat nové věci.

Komentáře uživatelů ...

Zikin
17. 10. 2011 11:35:30
Šárko, já mám 18 měsíčního syna a vždy jsme měli problém s jídlem. Teď se to v poslední době zlepšilo, ale stejně nikdy nesní celou skleničku výživy. Nejvíce mu chutná, když jí stejné jídlo jako my. Může si s jídlem hrát – tady si vezme kousek mrkvičky, tady kousek hrášku, masíčka či těstoviny. Nevím, jestli malého jen krmíte lžičkou, pokud ano, zkuste ho někdy, ať se krmí sám, i když okolo bude pěkný nepořádek.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí