29681  16. 9. 2011 13:03:38 - Lukaszprahy

Zase hemeroid

Zdravím,
před měsícem jsem měl na konečníku HEMEROID. Byl jsem na chirurgii. paní doktorka mě to odstranila. po 14dnech se mi to udělalo znova na jinem místě. Tak jsem šel znova na chirurgii. Odstrnil mi to pan doktor. Bral jsem léky na hemeroid a používal jsem mastičku, a teď se mi to udělalo znova. Jsem z toho na prášky. Vadí mě to. Čím to je, že se mi to děla pořád? Děkuji za odpověd.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
operace neřeší příčinu, ta je pouze odstraní. Někteří lidé mají k zduření resp. zvětšení predispozice neméně důležitou roli hraje také stravování, pohyb, věk. Vhodné je dodržovat následujíc opatření: v potravě přijímat dostatek vlákniny, omezit tučné výrobky, uzeniny, dostatečně se pohybovat, zvýšit příjem ovoce a zeleniny příp. užívat doplňky stravy, které posilují žilní stěnu.

Komentáře uživatelů ...

16. 9. 2011 15:31:21
a to ti nepovedali doktori? treba si strazit stolicu - aby si nemal zapchu ani hnacku.. cize jest zdravo, vela sa hybat a po kazdej stolici si umyvat ritny otvor vlaznou/studenou vodou.. tak isto lieky sa maju uzivat asi dlhodobo (aspon tak mi bolo povedane, ked mi bol predpisany "detralex")
16. 9. 2011 15:54:24
Nic mi takovyho neřekl doktor. Užival jsem léky. a musel jsemje dobrat. tak jsem je dobral. a ted si mažu mastičku co mi předepsal lékař... to boulička se nějak nezvětšuje. ale je fakt když jsem byl v Italii v červenci tak se mi to udělalo a po 4dnech se to zmizelo... Já si vždy konečník umývam. Vžy dělám že po stolici si neutíram zadek,ale jdu do koupelny a uměju to vodou. Nevím v čem je tam chyba.. a Detralex jsem měl taky a volný prodej to není. musí mi to předepsat lekař
16. 9. 2011 17:34:36
Zeptejte se svého doktora, proč se vám to dělá.