29743  18. 9. 2011 19:05:14 - Monty

Odmítání stravy

Dobrý den,
můj 3 letý syn odmítá pravidelnou stravu. Začalo to před půl rokem. Doufala jsem, že se situace zlepší a začne normálně jíst, ale nestalo se tak. K snídani si maximálně kousne do rohlíku. Pak mu nic nedávám, aby dostal hlad na oběd, ale nepomáhá to. Při obědě má odpor k jídlu. Sní maximálně palačinky, brambory ( samotné ), těstoviny ( max s kečupem ). Knedlík občas, ale bez omáček nebo šťáv. Maso vůbec! Maximálně párek nebo buřt. Jsem již zoufalá. Pitný režim je super. Bojím se, že se situace zhorší. Nechci ho do jídla nutit a už vůbec ne trestat! Prosím poraďte a předem velice díky Beránková

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Maminko co dáváte synovi pít? Pokud jsou to sladká "dětská pitíčka" nebo přírodní koncentrované ovocné džusy, pak si potřebnou energii vezme z těchto nápojů a víc už nepotřebuje jíst, protože cukru a energie má nadbytek.

Komentáře uživatelů ...

19. 9. 2011 8:15:01
Moc zdravím a díky za odpověď! Šimon pije RAJEC bez bublinek s příchutí mateřídouška. Tu má nejraději. Díky Beránková
7. 10. 2011 22:25:22
Já mám úplně stejný problém s naší Adi taky to začalo okolo tří a dnes je jí pět a je to stejné. ve školce si s ní už neví rady. sní jen to co chce a kdy chce. přitom jí vedeme dobře - jsem diplomovaná dětská sestra a druhé dítě s jídlem problém nemá. Naše doktorka to taky neřeší.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí