29843  21. 9. 2011 8:49:39 - Lena25

Změny na děložním čípku

Dobrý den,
mám špatné výsledky cytologie 5 HSIL. Za 14 dní jdu na expertní kolposkopii a biopsii, pak budu čekat 3 týdny na výsledky. Když budou špaté, tak musím na operaci a když dobré, tak mě budou jen sledovat. Paní doktorka říkala, že u mladých lidí (je mi 25) to může vymizet samo. Chtěla jsem se zeptat zda na to může mít vliv i antikoncepce? Brala jsem ji 7 let a výsledky vždy byly 1, vysadila jsem ji a hned mám 5. Vyděsilo mě to a hodně jsem hledala na internetu. A našla tam, že HPV vir se přenáší i přes kondom a orálně. Jak to teď mám dělat s pohlavním stykem, když přítele jsem už nakazila. Mám sex vynechat do té doby, než přijdou výsledky z biopsie? Nechci, aby se mi viry namnožily. Má se nechat přítel nějak vyšetřit? A co potom - bude se mi to vracet?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Nie ATK s výsledkami cytológie nemá nič spoločné. Obmedzenie pohlavného styku nemá žiadny zmysel, takže to nie je skutočne nutné. Skôr to bude súvisieť s HPV vírusom. V každom prípade bez ohľadu na to aké výsledky vám vyjdu, doporučujem očkovanie Cervarixom alebo Silgardom, to je už na vás.

Komentáře uživatelů ...

21. 9. 2011 14:14:44
Ockovanie Silgardom v pripadoch, kedy ma pacientka potvrdene HPV je uplna hlupost. Ockuju sa osoby, ktore tento virus nemaju a ak ano, tak ockovanie nema vyznam.
Kacenka [Porodní asistentka]
21. 9. 2011 15:08:24
Nik so 100% istotou nevie ako to presne s očkovaním je ale aj pri diagnostikovaní HPV sa doporučuje, pretože ak sa jedná o kondylómy tak sa očkovaním znížia ataky výsevov a pri prekancerózach zabezpečí ochranu pred zhoršovaním stavu, takže svoj význam to má. Konzultované s prim. Milanom Mrázkom, Ph.D PRAHA

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky