29846  21. 9. 2011 10:31:03 - honeydip

Môžem byť tehotná?

Pred týždňom, 14.9. som mala prvýkrát pohlavný styk a potom o dva dni znovu. Mám 19 rokov a menštruácia mi nechodí sama. Asi rok a pol som užívala Proveru na vyvolanie menzesu, no keď som ju vysadila, menzes neprišiel. Neskôr mi gynekologička naordinovala Estrofem, ktorý užívam 5 dní pred tým, ako by som mala dostať menzes. Vždy ho dostanem tak s trojdňovým meškaním, ale viem, že keby som Estrofem vysadila, menzes opäť nepríde. Sex sme mali dvakrát s kondómom, ale kondóm sa dvakrát pretrhol, pričom priateľ neejakuloval vo mne. To isté sa stalo aj o dva dni, takisto pretrhnutý kondóm, pričom sex sme mali iba raz. Od 15.9. som už užívala Estrofem.
Estrofem som doužívala teraz v pondelok, 19.9. a menzes som stále nedostala, čo by bolo ešte stále v limite, no nepociťujem ani obvyklé predmenštruačné bolesti. Navyše som do toho ochorela a užívam antibiotika. Aký je Váš odborný názor na moju situáciu?
Ďakujem.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Ja si osobne myslím, že váš cyklus mohli ovplyvniť aj ATB, ktoré ste užívala. To často krát naruší cyklus aj u žien, ktoré mávajú inak pravidlený cyklus. Aby ste vylúčila možnosť tehotenstva, doporučujem si za dva dni urobiť tehot. test. Ak bude negatívny, čo si osobne myslím aj ja, a krvácať do 7 dní nezačnete, budete musieť navštíviť lekárku a menzes si nechať vyvolať.

Komentáře uživatelů ...

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk