29887  21. 9. 2011 20:43:57 - martin666.m

Panická porucha (asi)

Zdravím mám celkem dost problémů, ale nejedná se o nic velkého, ale tahle věc mě štve už aspoň 4 roky. Ted mi bude 20 a v 15 jsem jako malej praštěnej puberťák začal kouřit marihuanu abych taky zapadl do party no a kouřil jsem až do 17 aktivně. každý den prostě a pak až mě bylo skoro 18 jsem začal mít nějakou takovou divnou uzkost. Prostě seděl jsem doma a sevřelo se mě hrdlo začalo bušit srdce a zimnice. Studený nohy ruce a hnusnej pocit. Radši bych si nechal vrtat zub než tohle. A tak jsem přestal kouřit. Ještě se to párkrát ukázalo když jsem byl u přítelkyně třeba špatně se mě dýchalo a tedka to asi zas začalo. Prostě sedím pohoda a zas studený nohy ruce srdce buší a divně mě je prostě od hrdla. Nevím co s tím asi psycholog, ale nechcu zadny debilní prášky tak nevím. + se mě k tomu taky zvýší vždycky teplota tak na 37,7 v tom stavu. Teď jsem to měl 3x v tomto týdnu a pak nic.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Rozumím Vám, že se Vám nechce do léčby léky, ale zdá se mi ve Vašem případě nutné, aby Vás viděl lékař a mohl Váš stav posoudit koplexně. Zkontaktujte ambulanci psychologa a pusťte se do psychoterapie, která Vám může úplně pomoci vypořádat se se závislostí, marihuanou a toho, co ve Vás od dob užívání zanechala. Současně také zkontaktujte ambulanci psychiatra, který Vás prohlédne a poradíte se s ním na dalším postupu. Pokud uvdidí, že dobře spolupracujete a máte snahu na sobě pracovat v psychoterapii, pokud to nebude nutné, léky Vám psát nebude.

Komentáře uživatelů ...

21. 9. 2011 20:57:00
Moc nechápu, čemu se divíš. Máš nejspíše doživotně poškozený mozek z hulení, takže pokud to půjde dobře, budeš muset po vyléčení do konce života dodržovat určitá pravidla. Najdi si psychitra (ne psychloga) a začni odvykačku.
23. 9. 2011 17:40:42
jakou odvykačku když 2 roky nekouřím už? Nemám žádnou potřebu prostě jsem nekuřák už. Měl jsem to ted 2x po 2 letech a už je to dobrý měl jsem totiž stres v tý dny tak to mohla být nějaká reakce.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy