29901  22. 9. 2011 13:07:56 - renka

Kojenie a grckanie

Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať: či môže byť nejako ovplyvnená kvalita mlieka pri kojení, keď si bradavky nasvecujem biolampou, lebo ešte stále (dcéra má 5 týždňov/ mám zapálené bradavky. V poslednej dobe malej po papaní aj odgrgnutí vytečie ešte mliečko, niekedy aj hodinu po papaní, vtedy už zrazené, alebo kyselina.To zrejme spôsobuje, že teraz dosť pri dýchaní chrčí aj keď jej odsajem z nošteka, a niekedy dám kvaky do nošteka. Dá sa proti tomu niečo robiť, okrem toho, že leží vyvýšene? Veľmi pekne ďakujem za odoveď.

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Nevím na jakém principu přesně funguje biolapa, nikde ve zdravotniství jsem se s ní zatím nesetkala. Zanícené bradavky by na kvalitu mléka neměly mít zásadní vliv, pokud nepoužíváte nějké antibiotické masti. Malá může mít reflux (takové děti často a hodně ubinkávají), ovšem pokud při dýchání chrčí, je třeba navštívit pediatra.

Komentáře uživatelů ...

30. 9. 2011 21:27:14
treba to hlavne povedat pediatrovi! aby mohol vylucit reflux
Petulle [Všeobecná sestra]
1. 10. 2011 10:03:36
A ještě jsem zapomněla že pokud zápal přetrvává, měla byste vyhledat laktační poradkyni, poněvadž můžete mít naučenou nesprávnou techniku kojení a pak dochází k trvalému podráždění bradavek.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí