29907  22. 9. 2011 16:11:50 - Simulin

Antikoncepce, účinkuje už?

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli HA už funguje. Jsou to mé první prášky a doktor mi řekl, ať je začnu brát první den menses, tak sem udělala, bylo to nějak kolem páté hodiny, kdy sem si prášek vzala, jenže jsem chtěla brát prášky ráno, takže další den, sem si vzala prášek ráno za 10minut 7hodin. A tak to teď beru pravidelně. Stalo se něco kvůli té časové změně braní prášků ? Je antikonepce účinná? Beru ji každý den něco kolem sedmé (ne uplně načas, za 7 minut sedm, za 10minut sedm, snad těch pár minut nevadí a neporuší účinnost) Děkuji za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Nie, zmena času v tomto prípade nijak nenarušila účinok ATK, takže žiadnych dôsledkov sa obávať nemusíte. Hodinu, ktorú ste si vybrala, by ste už ale mala dodržiavať.

Komentáře uživatelů ...

22. 9. 2011 16:45:06
Prášky si berte, kdy chcete. Je úplně lhostejné, zda je vezmete ráno nebo si změníte čas trvale na večer. Pokud chcete změnit ráno na večer, vezměte si tabletu až odpoledne a tu další tabletu následující den večer. Tím si změníte čas, aniž by se cokoliv přihodilo negativního. HA můžete brát každý den nepravidelně v rozmezí +- 2 hodiny a nic se neděje. Tedy neřešte zda nějaké minuty!!!! Nezapomeňte po dobrání balení udělat 7 dní pauzu a 8. den začněte užívat nové balení bez ohledu na menstruaci. Jste chráněna i běhen těch 7mi dní, co HA neužíváte. Počítejte s tím, že vám se cyklus ustálí cca až po 3 měsících, kdy můžete různě špinit v průběhu užívání HA.
27. 9. 2011 19:20:04
Děkuji, děkuji ! A ještě bych se chtěla zeptat, špinění nemám ale už mám 8 den menstruaci, to jsem nikdy nemívala, vždy tak 5-6 dnů. Jsou to ty hormony, že ? Snad menstruace přestane a nebude žádný problém !

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky