29995  25. 9. 2011 15:33:26 - BafNaTebe

Předkožka

Je mi 15 a když si ohrnu předkožku, tak mě to strašně bolí (ale to není ten hlavní problém) ten hlavní problém je ,že mi tam ta předkožka nedrží a zase se ohrne nazpět,tak si ji musím pořád ohrnovat a to mě nebaví. Je to normální?

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
malá bolestivost resp. zvýšená citlivost je u mladých mužů normální, jestliže není okolí zadurdlé či nepálí a předkožka jde přetáhnout přes celý žalud v erekci, tak žádný problém nemáte. V případě pochybností prosím konzultujte stav se svým lékařem.

Komentáře uživatelů ...

25. 9. 2011 15:52:10
Aby to bolelo normální není. Jde o to co tě bolí? Když si jí stáhneš a vrátí se, tak to je normální. Musí jít stáhnout ale úplně sama a nikde nebýt těsná. Důležité je, zda jde stáhnout celá a za žalud k tělu!! Podívej se na nějaké snímky penisů a provnej to, co máš případně jinak. Nebo se domluv s nějakým dobrým kamarádem a můžete si to ukázat, abys viděl jak to má on a zeptej se ho na ty věci, co sem píšeš, zda to má stejně. Nejvhodnější by ale bylo, abys šel za otcem a s ním to probral a případně mu ukázal, co považuješ za problém.
BafNaTebe
25. 9. 2011 16:00:36
Svědí mě žalud,jde stáhnout celá až k tělu (ve ztopořeném stavu to ale nejde)
25. 9. 2011 16:14:56
Při stahování předkožky se má na mysli vždy jen ztopořený stav. Takže pokud to nejde, pak máš nějakou formu fimózy a budeš muset k doktorovi, aby posoudil co s tím dělat. V tom krajním případě budeš muset na obřízku nebo nějakou jinou úpravu. Čím dříve to budeš řešit, tím lépe pro další správný vrůst penisu a tím se případná jizva po zákrku snadněji zhojí. U dospělého člověku jizva může být vidět dlouhé roky u dítěte (tebe) je to podstatně rychleji zhojené. Prostě se bdueš muset přemoci, jít za rodičia říci jim o problému a oni te vezmou na urologii, kde to vyvalíš na doktora a řekneš mu, co je za problém. Jistě si někdě četl, že jde předkožka různě roztahovat v teplé vodě a mastičkami. Ano - to existuje, ale málokdy se předkožka uvolní tak, že to je úplně OK. Většinou zůstane nějaký problém, který tě omezuje buďto v běžném životě nebo v sexu. Tedy chlapče, řeš to a nenechávej to na pozdější dobu. Můžeš si pročíst i www.sexus.cz.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot