30005  25. 9. 2011 20:15:05 - zilo

Dokaz HSV2 serologicky nemožný?

Dobrý den,
Mel jsem rizikovy nechraneny poh.styk se zenou (jen oralni). Byl sem odeslan na dermatovenerologii na testy STD. Bylo mi receno, ze budou provedeny komplet. Pri kontrole s vysledky jsem vsak zjistil ze nebyl proveden serologicky test na herpes HsV2 ( ani HsV1 ). Krom svedeni v rozkroku a u mocove trubice jsem jine problemy nemel - asi proto. Avsak herpesem pry je mozno se nakazit i bez jeho projevu symptomy a test je po delsi dobe - uz je to 8 tydnu - zmatecny ( uz nejsou spec. IgM protilatky a IgC jsou stejne pro HSV1 i HSV2 ). Znamena to ze uz si nemuzu najit partnerku bez rizika ze ji nakazim? Skutecne je nemozne to vyloucit? Jsem na dne a zoufaly ze musim uz dozivotne zustat sam. Dekuji za pripadnou radu.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
test u Vás nemá žádný význam. Nakazil-li jste se jednou herpetickým virem, tak vyléčit nelze. Lze léčit pouze akutní výsev genitálního oparu. Virus perzistuje v organismu a v případě oslabení může dojít k reaktivaci resp. akutním projevům infekce (opar). Doporučuji posilovat imunitní systém, aby k reaktivacím docházelo co nejméně příp. vůbec. Zůstat sám zcela jistě nemusíte. Nevidím důvod, proč by jste si nemohl najít partnerku. Tu "střední" část dotazu s protilátkami nechápu. Hned v úvodu píšete, že u Vás test na přitomnost herpes viru nebyl proveden, později píšete, že je pozitivní pouze v IgG, takže prosím o objasnění.

Komentáře uživatelů ...

11. 10. 2011 21:20:37
Dobry den, Test proveden nebyl - otazka byla ve smyslu muze li vubec test nakazu vyloucit. Vyditelne priznaky sem nemel - slysel jsem vsak ruzne nazory zdali se primoinfekce musi VZDY akutne ( puchyre atd,) projevit, anebo muze vniknout do organizmu ANIZ by tyto priznaky vyvolala - Muj lekar tvrdi ze primoinfekce se projevi akutne pokazde. S tim souvisi i obava ze muzu nakazit partnerku aniz by jsem si byl vedom ze mam herpes ( jelikoz viditelne priznaky jsem nemel, nepocitam li obcasne svedeni v oblasti rozkroku bez jakekoli vyrazky). Jedine co je zjevne je zmena barvy semena na zlutou - byl jsem vsal lecen doxyhexalem na streptokoka - jestli to souvisi nevim...
Specialista [Internista]
17. 10. 2011 23:02:46
Dobrý den, ano test může nákazu vyloučit, ale podle mě je zbytečné test podstupovat. Dle mého názoru se po vniknutí herpesu do těla tvz. primoinfekce tvz. "akutní výsev" objevit nemusí. Vše záleží na stavu imunitního systému, jestliže nemáte již výše zmiňovaný "akutní výsev puchýřků", tak je riziko přenosu na partnerku minimální, i když sám už virus máte.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie