30066  27. 9. 2011 10:51:30 - anjel46

Meškanie krvácania, snaha o dieťa

Dobrý deň,
chcela by som sa opytat, beriem tabletky CLOSTILBEGIT, ale menstruacia sa mi este nedostavila, nemam pravidelny cyklus a tie tablatky beriem na otehotnenie. Minuly mesiac som mala cyklus od 8.9 do 13.9.mame s manzelom nachraneny pohlavn styk, ale on ma problem ze ma slabe byciky ale homrómony su v poriadku. Chcem sa opytat aka je sanca otehotnenia? Rada by som bola keby som uz bola tehotná. Ja mam funkcny len lavy vajecnik. Ako sa daju vypocitat plodne dni ked nemam pravidelny cyklus?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Ak máte nepravidelný cyklus, tak si plodné dni nemáte ako vypočítať. Ak chcete zistiť ovuláciu, tak si treba merať buď bazálnu teplotu, alebo chodiť od 10. dňa cyklu (prvý deň cyklu=1.deň menštruácie) k lekárovi na tzv. folikulometriu. Je to v podstate bežné UZ vyšetrenie, ktorým sa sleduje zrenie vajíčka a podľa toho lekár vie určiť najplodnejší deň v danom cykle, čiže dokáže povedať presný deň koncepcie a ovuláciu tým pádom potvrdiť.
Ak vám menštruácia mešká dlhšie ako obvykle (keďže mávate nepravidelný cyklu), doporučujem si urobiť test. Podľa výsledku bude nutná kontrola u lekára. Ako dlho sa už o tehotenstvo snažíte? Ste v starostlivosti lekárov z centra reprodukčnej medicíny?

Komentáře uživatelů ...

27. 9. 2011 10:57:25
Vaše dotazy směrujte na svého gynekologa, resp. lékaře, u kterého se léčíte.
28. 9. 2011 19:51:53
dobry den,snazime sa uz dva roky.bola som minuly rok tehotna ale bolo tto mimomaternicove,lebo som mala anovulaciu.teraz som uz v poriadku.chcem sa tiez opytat,ci za to meskanie menstruacie moze CLOSTILBEGIT.Dnes som si robila test ale vysiel mi negativny.ked som pred tym otehotnela s anovulaciou,robila som si test v utorok -bol neg.a potom som si urobila v nedelu a bol pozitivny.Este nie sme v starostlivosti lekarov z centra reprodukcnej mediciny.
Kacenka [Porodní asistentka]
29. 9. 2011 17:03:20
Pokaiľ sa snažíte už dva roky, mala by ste vyhľadať centrum reprodukčnej medicíny, pokiaľ test nebude pozitívny.
17. 10. 2011 13:09:59
Dobrý deň, ako som pochopila, keď má žena neopravidelný cyklus, nemá si ako vypočítať ovuláčné dni, však? Toto sa týka aj mňa. Chcem sa spýtať Kacenka...po akej dobe treba vyhladať lekára, keď sa nedarí otehotnieť? Mám 36 rokov, teda budem mať o pár mesiacov už 37, viem že čas sa mi kráti, tak ako i manželovi, pretože je odo mňa staršý, čiže predpoklad, že naozaj zostanem tehotná je už troška menší ako za iných okolností. Kúpila som si ovulačný test, ale keďže mám nepravidelný cyklus, tak zrejme presne neodhladnem ovuláciu, čo sa týka bazálnej teploty, môžete mi napísať aká by mala byť teplota počas ovulácie, či tesne pred ňou? Predpokladám, že by mala byť zvýšená a akonáhle bude zvýšená, mala by som mať počas ďalších dvoch dní ovuláciu?dakujem pekne za odpoveď.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk