30073  27. 9. 2011 17:50:58 - maca13

Vynechávajúca menštruácia

Dobrý deň,
môj problem je vynechavajuca menstruacia. Mám 27r.a asi od 22r. som uzivala HAK,koli nepravidelnej menst.asi po 3-4 rokov som si urobila prestavku.mentruacia sa dostavila zopar mesiacov,no potom mi upne vynechala,aj na 3 mesiace, tak som isla na vyvolavacku.takto sa to opakovalo este 3 krat, no naspät som nasadila HAK. V januari tohto roku som si dala zase prestavku. Ppol roka som dostavala menst. Zhruba na 30-34 den no po pol roku sa znova vytratila, kedze moje cakanie bolo marne, doktorka mi predpisala lieky na vyvolanie a poradila znovu uzivat HAK. Tak som tohto mesiaca nasadila a menstruacia aj tak nedosla, len spinim. Zajtra uz musim zobrat zas tabletku,tak sa chcem spytat, či je to normalne,a preco tak vynechava a ci sa to potom samo upravy, ak by som chcela prestat z uzivanim HAK a ci nebudem mat problem s otehotnenim. Ddost ma to trapi.a prebieha vobec ovulacia,ked sa nedostavy menst? Bojim sa,ze v buducnosti by som preto nemusela mat dieta.na prehliatky chodim pravidelne. Vvopred vam pekne dakujem.

Dr.Pichlik   Dr.Pichlik [Gynekolog]
Dobrý den, otázka je hodně široká, záleží jakou HAK užíváte, zda-li při vysazení přestanete krvácet úplně nebo pouze slabě špiníte, zda-li se s něčím léčíte apod.
Obecně pokud máte opakovaně problém s nástupem menzes po vysazení HAK je vhodné udělat hormonální profil, event. zkusit nasadit na tři měsíce gestageny ve II. polovině cyklu.

Komentáře uživatelů ...

19. 11. 2011 20:23:49
prepacte,nic v zlom, ale ako dlho sa tu caka za odpovedou?

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky