30084  28. 9. 2011 6:53:44 - thomino1

Zdurená bulka v podpaží - antibiotika?

Dobrý den,
aktualne cestujeme po Guatemale, kde se nam stala neprijemnost, kterou nejsme sto vyresit sami. Zkousime proto tuto cestu. Jedna divka z nasi skupiny si uz pri prijezdu privezla mensi bolavou bulku v podpazi. Po nekolika dnech se bulka zvetsila az na cca 5cm, kuze napovrchu zrudla a cele misto bylo velmi bolave. V mistni lekarne jsme dostali antibiotika Ciprofloxacino Genfar 500 mg - tridenni a silna. Po dvou dnech uzivani byla bolest tak nesnesitelna, ze jsme se rozhodli navstivit nemocnici. Mistni doktor postizene misto rozrizl a z bulky vymackal veskery "hnis" s krvi. Rikal take neco o podezreni na streptokoka, nevim, nejsme medici. Aktualni antibiotika nam nicmene schvalil a rekl, ze je ma divka uzivat 10 dni 2x denne, misto vycistil, vydesinfikoval, zavazal a nechal nas jit. Otazka zni - je mozne zjistit, co je to za antibiotika a zda-li je mame dokoupit a uzivat delsi dobu v mensich davkach, jak nam doporucil doktor nebo pouze dobrat 3 dny po trech praskach, jak nam bylo receno puvodne v lekarne? Nejsme si zcela jisti mistni urovni lekarstvi. Predem jsme velmi vdecni za odpoved ci jakoukoli radu. Tomas Klvana

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
ATB (Ciprofloxacin) užívejte tak, jak Vám řekl lékař tj. 2x denně 500mg tabletu. Hlavně je nutné dávat pozor, aby se do rány nedostala další infekce, která by mohla situaci zkomplikovat.

Komentáře uživatelů ...

28. 9. 2011 17:11:41
Ciprofloxacin a jeho varianty jsou běžně prodávané i v CZ, tedy velmi snadno na webu si najdete i příbalové info. ATB jsou vhodná k uvedené léčbě po delší dobu. Vámi popsaný problém a jeho řešení nijak nesvědčí o špatné úrovni péče.