30114  29. 9. 2011 9:46:49 - mamma

Bolesti břicha v těhotenství

Dobrý den,
teď momentálně jsem ve 24+4 a již týden mě trápí bolesti břicha, resp. bolesti pod žebry. Nejsem si jistá,zda je bolest způsobená růstem dělohy (úpony, vazy).Bolest bych přirovnala k namoženým břišním svalům a bolí jen při otočení z boku na bok, zvedání se z lehu, případně při delší chůzi. Trápí mě také nadýmání. Nevím, kterým z příznaků mám tuto bolest přisuzovat a zda se tím mám trápit, nebo je to běžné, je to velmi nepříjemné, protože jsem bývala velmi aktivní člověk a teď jsem odkázaná na krátké procházky, či ležení :-) Moje doktorka mi předepsala před 3 mi týdny magnezium kvůli bolestem od levého vaječníku až po střední část břicha, po mg se bolesti vytratily, začly však tyto.I o těchto nastávajících bolestech moje gynekoložka ví, avšak nezmínila se, že by po vyšetření, které bylo mimochodem v pořádku (stěry, moč, prohmaty, utz.)by mi hrozil předčasný porod. Prosím o radu, zda je to jen nějaký vaz a zda je možné, že by mě svaly bolely v souvislosti s růstem horní části břicha a jeho rychlým zvětšováním. Omlouvám se, pokud je dotaz hloupý :-)
Lucie

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Ste len v 24tt, čo je pomerne málo na to, aby vás boleli svaly pod rebrami. Prekvapuje ma trošku prístup vašej pani doktorky, že problémy, ktoré máte prehliada a nevenuje im pozornosť. Veľmi ťažko je sa k tomu vyjadriť bez vyšetrenia. Osobne si myslím, že bolesti možu súvisieť s plynatosťou, ktorou teraz trpíte.
DOPORUČENIE: dbajte na vyváženú a petrú stravu. Jeste pravidelne, ale v malých dávkach. Vyhýbajte sa potravinám, ktoré zvyšujú pocit nafúknutého brucha, doprajte si pohyb a relax. Ak plynatosť je natoľko veľká využite prípravky, ktorú ju pomáhajú znížiť ako je napr. espumisan apod...

Komentáře uživatelů ...

29. 9. 2011 22:17:42
ahoj, pokial je "namozeny brisni sval" po vasom svalovica, tak ja ju mavam od zaciatku rastu brucha.. som v 18tt a svalovicu uz mam dlhodobo.. vsetko mam v poriadku a zatial som nepripisovala nejaky vyznam tymto bolestiam.. ani som to nevravela doktorovi, predpokladam, ze sa naozaj jedna len o roztahovanie maternice a ukladania ostatnych organov do uzadia.. ved ked si vezmes, brucho naozaj rastie zo dna na den a to asi nepojde len tak bezbolestne :)

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk