30129  29. 9. 2011 17:34:58 - ajka

Zápal mozgových blán

V stredu v noci zacal byt moj malinky 4 tyzdnovy syncek velmi nepokojny, plackal uz len ked som ho na ruky brala ci prebalovala. Teploty mu vystupili az do 39 stupnov,v oci zacal postonkavat,rano sme sli k detskej doktorke. Tá volala sanitku a maleho hospitalizovali s podozrenim na zapal mozgovych blan. Doktor sa vyjadril ze infekcia je tazka, maly je na intenzivke a oni zistuju o akeho bacila ide. Nasadili antibiotika,malemu teploty klesli,vela spinka a aj papa a je dost hladny. Vraveli ze treba cakat2-3 dni kym zabeu lieky. Chcem sa opytat aka je lastne prognoza u takto maleho babatka? viem ze taketo ochorenie byva aj smrtelne. Ake su dalsie vyhliadky do buducnosti?

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Vše závisí na tom o jaký typ zánětu se jedná, čím je vyvolaný (virový či bakteriální). Od toho se pak odvíjí průběh onemocnění i případné komplikace a prognóza do budoucna. Nejsem schopna nastínit Vám žádnou prognózu, protože neznám konkrétní stav Vašeho synka a přidružené okolnosti. Odkážu Vás na ošetřujícího lékaře, jděte za ním a ptejte se na všechno co Vás zajímá, vždyť od toho tu lékaři jsou.

Komentáře uživatelů ...

1. 10. 2011 12:25:34
dakujem za odpoved malinkemu zistili bacila meningokoka,boli sme cela rodina vysetreni a naordinovali nam atb ako prevenciu...malinkemu zapal ustupuje,aj likvor je uz v poriadku,krvny obeh tiez...teploty este mava ale nie vysoke,ako reakciu na bakteriu mal malinky trikrat zachvaty -epilepticke.dr povedala ze ak zapal ustupi ze moze byt ze ustupia aj zachvaty...chcela som sa len ubezpecit aj z ineho zdroja,kedze sme v nemecku a nerozumiem vsetkemu co povedia ,,dakujem pekne

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí