30185  2. 10. 2011 1:25:33 - delta

Zažloutlé zuby

Dobrý den.
Už několik let mě trapí to, že mám zažloutlé až žluté zuby. Čistím se je každý den, ráno i večer ale furt je mám stejně zažloutlé. Není nějaká možnost, aby mi ty zuby zbělaly? Nějaká zubní pasta nebo něco takového? Chtěl bych ale trvalý účinek, ale nechci platit za bělení zubů u lékaře. Předem děkuji

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
zažloutlé zuby způsobuje zéjména pití kávy, červeného vína atp. Žádná zubní pasta nebude mít příliš velký efekt, dle mého názoru to jsou zbytečně vyhozené peníze a nesmí se používat dlouhodobě, neboť narušují zubní sklovinu. V každém případě žádná metoda nemá trvalý účinek a chcete-li, aby byly zuby bílé musí se podstupovat opakovaně v určitých intervalech. Doporučil bych Vám toto téma probrat přímo s Vaším zubařem.

Komentáře uživatelů ...

2. 10. 2011 11:15:02
Ak si nechcete zaplatit vybielenie, tak ich logicky biele mat nebudete. Magicka pasta urcite nebude mat vyrazny efekt.
2. 10. 2011 15:22:40
Chodíte jistě každých půl roku, nejpozději každý rok k zubaři, že? Ptala jste se ho proč máte žluté zuby? Může jít i o onemocnění zubů. Čistíte si zuby kvalitním katáčkem, kvalitní pastou (což to jsou dnes asi všechny), ale používáte i mezizubní kartáčky, případně ústní vody? Máte elektrický kartáček? Proč tolik lpíte "bílých" zubech? Bílá na zubu v přírodě neexistuje. Kdo má bíle zuby, lze říci, že jsou "odbarvené" a částečně počkozené. Žluté zuby může způsobit i zubní kámen. Navštivste svého zubaře a proberte s ním, co vás trápí. Umělé chemické "bělení" vám ale nedoporučuji.