30228  3. 10. 2011 15:33:21 - Dettol555

Fordyce's spot a ohnutie penisu

Dobrý deň,
mám 14 rokov a mám Fordyce's spot. Mám ich takmer po celom penise (jednoducho strašne veľa). Dosť mi to vadí. Chcem sa spýtať : či sa to dá odstrániť, ak áno kam by som mal ísť (na aké oddelenie), či sa to dá odstrániť aj v mojom veku alebo až keď budem dospelý, či to má nejaké následky a koľko by to asi stálo. Ďalej mám aj ohnutie penisu smerom na dol a nie trochu ako dávajú iný príspevky ale naozaj dosť. Ak k tomuto sa chcem spýtať to isté čo predtým : či sa to dá preoperovať na normálne ohnutie (smerom nahor), ak áno kam by som mal ísť (na aké oddelenie), či sa to dá odstrániť aj v mojom veku alebo až keď budem dospelý, či to má nejaké následky a koľko by to asi stálo. Vopred ďakujem za váš čas a odpovede.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Fordyce's spot se dá teoreticky odstranit laserem, ale určitě to není nutné má to téměř každý muž, v pozdějším věku mizí. Cena je individuální dle pracoviště a rozsahu, ale jak už jsem říkal osobně nedoporučuji, navíc by jste musel mít zcela jistě souhlas rodičů. Je-li ohnutí takové, že způsobuje problémy při pohl. styku (zatím nelze posoudit), lze řešit i operativně, ale samozřejmě to má svá rizika. Myslíte-li si, že je zakřivení velké, doporučoval bych Vám s někým z rodičů zajít na urologii a problém konzultovat s urologem. Nejedná-li se o estetický zákrok, tak je hrazen zdravotní pojišťovnou v plné výši.

Komentáře uživatelů ...

3. 10. 2011 15:46:35
Fordyce's spot má 95% mužů. Budete se s tím muset smířit. Jako vám narostly vlasy, tak máte i Fordyce's spot. Odstranit to nelze. Tedy pokud jste si to správně diagnostikoval a nezaměnil za nějaké onemocnění. Ohledně ohnutí penisu kontaktujte předně sexuologii (případně urologii), čím dříve tím lépe! Náprava je možná buďto léky, injekcemi nebo operativně (dle míry ohnutí). Zákrok se neplatí. Pokud půjdete do "soukromého zařízení", jistě budou chtít nějakou platbu.
Dettol555
3. 10. 2011 15:50:32
Ďakujem za informácie.
5. 10. 2011 11:45:15
To ohnutie by sa dalo odstrániť aj PHALLOSANOM, alebo nie? Inak, Pán doktor, čo si myslíte o produkte phallosan, plánujem ho kúpiť na zvačšenie penisu, tak vás prosím o odborný názor, ďakujem.
13. 10. 2011 10:18:35
ale coby to nebylo lze odstranit, lze to odstranit, urezes vajca a je to odstranene

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot