30272  4. 10. 2011 13:50:27 - Hilfak

Antibiotika Sumetrolim

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat: Před třemi dny mi byly nasazeny preventivně antibiotika Sumetrolim (2x denně - 2 balení = 20 dní), a dnes jsem si volal pro výsledky a nález byl negativní, tj žádné antibiotika brát nemusím, musím dobírat dalších 17 dní antibiotika po kterých mi je všelijak, pracuji venku na slunku což je i v předpisu zakázané, ale to se lehko řekne, popřípadě co se stane když je nedoberu, uškodí mě to hodně? S pozdravem F.T.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
bohužel nevím s jakou infekcí jste se měl léčit, takže nemůžu na položenou otázku adekvátně odpovědět. Doporučuji kontaktovat Vašeho lékaře a zeptat se ho. Sám určitě léčbu ATB neukončujte!!!

Komentáře uživatelů ...

4. 10. 2011 14:11:07
Tak si zavolejte znovu k lékaři a zeptejte se stejně jako tady ve vašem dotazu. Až napíše vše potřebné, tedy co vám mělo být, co vám je nyní, proč doktor nepočkal na výsledky, atd., pak se lze nějak vyjádřit.
4. 10. 2011 19:10:37
Přišel jsem do nemocnice s problémem, že mám krev v moči, tak mi automaticky dali ATB aniž by měli jakékoliv výsledky, dnes byly výsledky hotové a žádnou infekci jsem vůbec neměl, krev v moči už nemám, mám před sebou další vyšetření jako RTG a cystoskopii, ale infekci jsem neměl. Bohužel lékaře se mi dnes kontaktovat nepodařilo, tak snad zítra. Jde o to jestli je mám jen tak brát, nebyli nutné ani před tím.
Specialista [Internista]
4. 10. 2011 21:11:03
Děkuji za doplnění, jestliže to opravdu nebyla infekce, tak je užívání ATB zbytečné, ale je důležité si uvědomit, že neznám Váš komlexní zdravotní stav a ani vyšetření, která u Vás byla provedena, tudíž se nemohu kompetentně k problému vyjádřit, jestliže Váš lékař není k zastižení, tak se ptejte jeho kolegy, který si může najít v nemocničním informačním systému všechny údaje, které jsou potřebné a dá Vám adekvátní odpověď.
7. 11. 2011 21:20:27
Dobrý den, našemu synovi dnes paní dr. předepsala Sumetrolim na kašel. Při vyzvednutí v lékarně nám bylo řečeno, že se nesmí nic kyselého. Synovi je 9 měsícu, jí přesnídávky hlavně jablečné a i v mrkvovo-masových je přidán jablečná šťáva. Tak jsme se ptali v druhé lékarně a tam nám zase řekli, že ovoce nevadí, ale nesmí mléko a mléčné výrobky. Syn dostává Nutrilon AR a vodu nebo čaj úplně odmítá. Tak si nevíme rady. Děkujeme moc za odpověď