30339  5. 10. 2011 16:07:26 - thila99

Hepatitída C - nejasný výsledok

Dobrý deň,
priateľ bol 12.8. na darovaní krvi s tým, že mu poslali kartičku aj s krvnou skupinou a mysleli sme si, že všetko bolo v poriadku, lebo mu tak aj povedali, že keď pošlú kartičku tak je všetko OK. Včera 4.10.2011 mu prišlo s národnej tranfúznej ale na slovensku, že zistili že má nejasné výsledky anti-HCV protilátok, a pri kontrolnom vyšetrení v Bratislave, zistili to isté, že má nejasné výsledky anti-HCV protilátok. Povedali mu, že má prísť na kontrolný odber 21-25 november. Nevieme ako si to máme vysvetliť. Čo to znamená má hepatitídu C alebo nie, a čo môžeme čakať pri tom opakovanom odbere v novembri. Ak bude mať opäť nejasné výsledky, čo potom? Ďakujem za skorú odpoveď

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Hepatitida zatím není potvrzená, takže důležité je zachovat klid. Nejasné výsledky ještě automaticky neznamenají, že by musel mít hemapatitidu C, ale vyloučit to samozřejmě nejde. Mohu se zeptat na hodnoty ? Očekávat můžete nový odběr, který definitivně potvrdí/vyvrátí onemocnění hepatititdou C. Prozatím by bylo vhodné postupovat s nejvyšší opatrností. Máte k dispozici i jiné výsledky testů zéjm. AST, ALT, GMT, ALP, BILI ?

Komentáře uživatelů ...

5. 10. 2011 16:30:13
Zda má žloutenku a co můžete očekávat, to vám nepovím, protože to záleží od výsledků vyšetření. Jediné, co můžete udělat je, přistupovat k němu, jako by ji měl a také jít spěšně na testy! Doufám, že víte, že céčko se přenáší i pohlavním stykem.
6. 10. 2011 7:07:08
Ďakujem za odpoveď veľmi rada by som vám zaslala výsledky testov, ale tie bohužiaľ k dispozícii nemáme, jedine čo mu poslali je,že mal nejasné výsledky a medzi 21-25 november má prisť na kontrolné vyšetrenie. Vo februári keď mu naposledy brali krv pri preventívnej prehliadke tak mal ast, alt v norme.
Specialista [Internista]
7. 10. 2011 17:50:11
dobře, počkejte tedy na další odběr do listopadu.