30486  10. 10. 2011 10:04:35 - Jurajsk

Hrčka nad pravým semenníkom

Dobrý deň,
pred asi 3 mesiacmi som si nahodou nahmatal nad semennikom taku zatvrdlinu, hrcku ktora je velka asi 1,5x1cm. Je to taka hladka gulicka, nie uplne pravidelna, nezvacsuje sa. Na dotyk citliva a aj na zatlacenie citim ze je bolestiva. Nachadza sa nad pravym semennikom. Mozno to tam mam uz dlhsie, ale len teraz som si to vsimol, kedze som si myslel ze je to semennik, ale ten sa da pod nou normalne nahmatat a je makky, bez zmien. Obcas pocitujem taku tupu bolest v slabinach, ale niekedy o tom neviem tyzden, dva a mam pocit ze tu bolest si robim psychicky sam a ked si to kontrolujem. Viem, ze by som mal najprv navstivit urologa, ale kedze v poslednych 2 rokoch mi zomreli 2 kamosi na rakovinu semennikov, mam obrovsky strach sa k tomu donutit. Neviete mi prosim povedat o co by s najvacsou pravdepodobnostou mohlo ist? Dakujem. Juraj

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
na dálku se to těžko posuzuje, ale o nádor zřejmě nepůjde. Spíše se bude jednat o nadvarle či cystu. Bez vyšetření Vám, ale nemůžu nic potvrdit, vyhledejte prosím lékaře!. Pozn. Právě díky tomu, že Vám kamarádi zemřeli, jste měl lékaře už dávno navštívit, tento typ rakoviny má vysoké procento úspěšnosti v léčbě, tím že čekáte svoji případnou šanci snižujete. (Neberte to prosím, jako fakt, že máte nádor, jak jsem psal výše, tak s největší pravděpodobností půjde o nadvarle či cystu, berte to jako radu do budoucna, že čekáním zcela jistě nic nevyřešíte).

Komentáře uživatelů ...

10. 10. 2011 10:18:46
bolí vás to? co bolest při masturbaci nebo při souloži?
10. 10. 2011 10:33:20
Nejspíše o nic nejde, neboť takovou "hrčku" má každý muč. Pokud máte obavy jděte se ukázat lékaři.
10. 10. 2011 22:11:22
nie neboli to, len je to take neprijemne citlive na dotyk, najma ked mam tesnejsie nohavice, pripadne dlhsie sedim. Ale aj ked sa toho dotknem, pripadne partnerka, tak to nie je velmi prijemne a je to citlivejsie. Pri masturbaci ani sulozi to neboli, je to len citlive na dotyk. Mam podozrenie ze sa mi to vytvorilo asi pri sporte, kedze mojim hobby je hokej a som brankar, predsalen sa obcas puk odrazi tak nestastne ze nepomoze ani suspenzor a uz som zopar striel takto neprijemne inkasoval.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot