30568  12. 10. 2011 16:36:54 - garrulus

Bolesti břicha

Dobrý den,
jsem nyní v zahraničí a "přepadly" mě tu zažívací problémy. Tedy zpočátku jsem si myslela, že to zažívací problémy jsou, jelikož jsem měla po určitém jídle lehký průjem, který trval maximálně den nebo dva, pak ustal na několik dní, pak se opět objevil. Teď ho už nemám, ale trápí mě už týden bolesti břicha, bolest a tlak jsou největší v pravé části břicha a ve spodní části břicha, také se objevuje mírná plynatost a častější chození na záchod (močení). Dnes jsem měla mírně zvýšenou teplotu 37,2. Navštívila jsem místního lékaře, který mě ale akorát vyzpovídal, prohmatal břicho a nasadil silná antibiotika spolu s dietou a s ortelem, že je to střevní infekce. Antibiotika jsem brát nezačala, ale druhým dnem beru Endiaron, který tu mám z Čech, a dodržuji dietu, ovšem mám pocit, že problémy nebudou v zažíváni, ale v něčem jiném. Poraďte prosím.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
byly Vám provedeny odběry krve a výtěr z rekta? Dle čeho usuzujete, že ATB jsou silná?. Také bych se zeptal z jakého důvodu ATB neužíváte. Dle popisu to na střevní infekci opravdu vypadá, ale chtělo by kultivačně potvrdit a hlavně zjistit případného původce. Více Vám přes internet opravdu poradit nemohu.

Komentáře uživatelů ...

19. 10. 2011 13:31:45
Dobrý den, odběry ani výtěr mi provedeny nebyly. ATB se jmenují Ciprofloxacino Alter 500mg a jejich sílu jsem konzultovala se svým otcem-lékařem po Internetu. Brala jsme tedy jen ten Endiaron 3 dny. Bolest stále neustala, není akutní, ale přetrvává, chodím častěji na záchod (močit). Stolice i zažívání jsou už v rámci možností v pořádku. V pondělí jsem navštívila nemocnici (jinou) znovu, kde mi udělali rozbor moči - negativní výsledek. Mám tedy podezření na gynekologický problém. Co si o tom myslíte? Děkuji za názor